Organizátori bratislavského koncertu pražskej skupiny Mig 21 zmenili miesto jeho konania. Pôvodne sa malo vystúpenie uskutočniť na námestí nákupnej galérie Eurovea. Skupina na čele so spevákom a filmovým hercom Jiřím Macháčkom sa spolu s 30-členným súborom Lelek Orchestra nakoniec v pondelok 21. júna od 20:00 predstaví na Hlavnom námestí.

Návštevníci budú mať možnosť vypočuť si špeciálne úpravy hitov kapely. O nové aranžmány sa postaral dirigent Tomáš Kirschner. "Každá pesnička má svoje čaro aj preto, že tam nehrá len tých päť chalanov z MIGu, ale navyše tridsaťčlenný band. Pôvodne sme chceli, aby to znelo ako dychovka, ale nejako nám z toho vyliezol swing. Je to vlastne taký guláš, ťažko sa o tom hovorí, skôr by som odporúčal prísť si to vypočuť," komentoval hudobný projekt frontman Jiří Macháček.

Koncert je darčekom hlavného mesta Prahy obyvateľom Bratislavy, koná sa pod záštitou primátora metropoly Českej republiky Pavla Béma za podpory Českého centra v Bratislave a Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS).

Kapela MIG 21 na čele so známym hercom Jiřím Macháčkom odohrala svoj prvý spoločný koncert s 30-členným súborom Lelek Orchestra, ktorý tvoria letušky a lesníci spoločne s dirigentom Tomášom Kirschnerom, 20. septembra 2008 na festivale Letorosty v Beroune. Záznam z tohto podujatia vyšiel v roku 2009 na CD a DVD s názvom MIG 21 & Lelek Orchestra - Naživo. V tejto zostave si potom zahrali ešte 10. novembra 2008 v pražskej Lucerne.

Agentúru SITA informoval Michal Hrčka z BKIS.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš (1), Magdaléna Vinterová (2)