Americký gitarista Garry Shider, bývalý člen skupiny hudobníkov sústredených okolo speváka Georgea Clintona s názvom Parliament-Funkadelic (P-Funk), zomrel vo veku 56 rokov vo svojom dome v Marylande. Hudobníkovi koncom marca diagnostikovali rakovinu pľúc a mozgový nádor. Napriek tomu sa rozhodol vydať na turné, ktoré musel následne prerušiť pre zhoršujúci sa zdravotný stav. "Bol to nádherný človek s krásnym srdcom, miloval svojich fanúšikov a oni milovali jeho," povedal o svojom otcovi Garrett Shider.

Garry Marshall Shider sa narodil 24. júla 1953 v Plainfielde v New Jersey. Hudbe sa venoval už od detstva, keď spieval v kostoloch v skupine so svojím bratom pod dohľadom ich otca. K zoskupeniu P-Funk sa pridal v roku 1972, na ich albume Maggot Brain (1971) sa objavil však už o rok skôr.

Shidera v roku 1997 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy spolu s pätnástimi členmi zoskupenia P-Funk. Dva razy bol nominovaný na cenu Grammy. V rámci Parliament-Funkadelic bol po Georgeovi Clintonovi najznámejším vokalistom a zároveň skladateľom. Vďaka "plienke", ktorú nosil na koncertoch, si vyslúžil prezývku Diaperman (plienkový muž). Jeho výkon v raritnom zázname live vystúpenia P-Funk so skladbou Cosmic Slop, ktorú Shider sám zložil, hovorí za všetko.



--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Parliamentfunkadelic.georgeclinton.com