Na Malte, ostrovnom štáte v Stredozemnom mori, pripravujú muzikál, v ktorom zaznejú skladby britskej elektronickej skupiny Depeche Mode. Hra s názvom Playing The Angel by mala mať premiéru začiatkom budúceho roka v MITP theatre vo Vallette. Podľa tvorcov nepôjde o veselý príbeh, bude sa týkať zneužívania mladistvých.

"Depeche Mode nie sú ABBA ani Queen," uviedol autor predstavenia Adrian Buckle pre periodikum The Times Of Malta. "Muzikál teda nebude jeden z tých veselých. Pôjde o príbeh dvoch chlapcov, ktorí vyrastajú a dostávajú sa do veku, kedy sa po prvý raz stretnú s láskou. Budú však zneužívaní," ozrejmil Buckle. Za kontroverznou témou stojí divadelná spoločnosť Unifaun, ktorá mala už v minulosti problémy so svojou produkciou práve pre kontroverzný, pre katolícky štát neprijateľný obsah.

"Pravdupovediac, svoju starú mamu na toto predstavenie nezoberiem. Muzikál bude určite búrať niektoré hranice, no napriek tomu ho nerobím preto, že je kontroverzný, ale preto, že je kvalitný," dodal Buckle.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Depechemode.com