Organizátori multimediálneho festivalu Vrbovské Vetry, ktorý sa uskutoční v dňoch od 12. do 17. júla vo Vrbovom v okrese Piešťany, zverejnili kompletný program. Štvrtý ročník netradičného letného podujatia, ktoré patrí k najdlhšie trvajúcim slovenským festivalom, sa bude tradične niesť v znamení svojského humoru bratov Jobusovcov.

Návštevníci sa môžu tešiť na bohatú hudobnú, divadelnú, literárnu aj výtvarnú nádielku, chýbať nebude ani každoročná debata Pod Lampou so Štefanom Hríbom a Jurajom Kušnierikom.

Hlavný festivalový deň sa začína až 17. júla o 13:13, headlinermi budú skupina Bez ladu a skladu na čele s Michalom Kaščákom, legenda českého undergroundu Tony Ducháček a Garage, Chiki Liki Tu-a, Slobodná Európa či Para.

Vrbovskí Víťazi pokrstia nový album Výrobná porada, na pódiu sa predstavia tiež Karpatské Chrbáty, Ska-pra šupina a mnohí ďalší. Návštevníkov čakajú počas festivalu i večerné premietania filmov ako Pokoj v duši (2009), 2Bobule (2009), Kawasakiho ruža (2009) aj Líbáš jako Bůh (2008), ďalej koncerty vážnej hudby, debaty, prezentácie a krsty kníh. Spevák skupiny Karpatské Chrbáty Braňo Jobus uvedie do života novinky Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda, Na výlete do vesmíru aj audio verziu Láskavých rozprávok, ktoré na CD nahovoril herec Richard Stanke.

Vstupenky na hlavný festivalový deň sú v predpredaji v sieti Ticketstream za 12 Eur, na mieste budú stáť 13 Eur, ostatné festivalové dni sú zadarmo. Bližšie informácie o programe nájdete na stránke www.vrbovskevetry.sk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Vrbovskevetry.sk

Súvisiaci interpreti: Bez ladu a skladu, Chiki Liki Tu-a, Para, Ska-pra šupina, Ska-pra šupina, Slobodná Európa, Vrbovskí víťazi