Kalifornská pop-punková skupina Blink-182 plánuje na jeseň začať s prípravou nového albumu. Basgitarista a vokalista Mark Hoppus na svojej oficiálnej webovej stránke HiMyNameIsMark.com uviedol, že po septembrovom vystúpení na kalifornskom festivale Epicenter Twenty Ten sa skupina odoberie do štúdia, kde bude nahrávať.

"Keď skončí európske turné, vrátime sa naspäť a odohráme jeden koncert v Južnej Kalifornii, ktorý bude posledným živým vystúpením v roku 2010. Prečo? Pretože budeme v štúdiu nahrávať nový album Blink-182," uviedol s tým, že "nová hudba kapely je na ceste". "Každý z nás má predstavy z obdobia pred a po turné z minulého leta," tvrdí Hoppus. "Nevieme sa dočkať toho, keď prídeme do štúdia a uvidíme, ako tieto nápady vychádzajú na svetlo. Je to také jednoduché," uzavrel.

Kapela Blink-182 fungovala v rokoch 1992 - 2005. Počas tohto obdobia vydali Kalifornčania päť štúdiových albumov, z ktorých komerčne najúspešnejším bol v poradí tretí s názvom Enema of the State (1999). Pochádzali z neho hity What's My Age Again?, All the Small Things a Adam's Song. V roku 2005 vydali kompiláciu s jednoduchým názvom Greatest Hits, na ktorej sa nachádzal zatiaľ ich posledný singel - skladba Not Now. Hudobníci oznámili návrat na hudobnú scénu vo februári 2009 na 51. udeľovaní cien Grammy.

--
Zdroj: SITA
Foto: Blink182.com

Súvisiaci interpreti: Blink-182