Hudobný festival Minikvas, ktorý sa mal 19. - 21. augusta konať v prírodnom areáli Buková, je zrušený. Riaditeľ podujatia Dodo Tarkay uviedol v rozhovore pre agentúru SITA, že dôvodov na zrušenie festivalu takmer dva mesiace pred jeho začiatkom bolo viacero. Jednou z príčin boli nezhody s majiteľom pozemku, ďalšou dopady hospodárskej krízy, ktoré sa odrazili na predpredaji lístkov.

Tarkay uviedol, že mnoho slovenských festivalov má tento rok problémy, čo sa však o rok môže zmeniť. Nevylúčil teda, že Minikvas sa po prestávke na slovenskú festivalovú mapu vráti. Prvé dva ročníky Minikvasu sa konali v Modre, tretí ročník festivalu sa mal po prvý raz uskutočniť v Bukovej. Minikvas mal tento rok priniesť vystúpenia anglickej punkovej formácie The Adicts, ďalej kapiel Lavagance, Talkshow, Slobodná Európa, Karpina, Horkýže Slíže, Monkey Business, HT, Zóna A, Polemic, Sunshine či nemeckej metal-coreovej formácie Caliban.

Predpredaj vstupeniek sa začal už 16. novembra. Ich majitelia môžu lístky vrátiť na tom predajnom mieste, kde boli zakúpené. V prípade, ak si klient zakúpil vstupenku prostredníctvom internetu, musí vstupenku vrátiť priamo na centrále Ticketportalu v Bratislave alebo zaslať originál vstupenky poštou na adresu Ticketportalu spolu so žiadosťou o vrátenie vstupného.

Náhradou za Minikvas bude jednodňové podujatie v Bratislave, ktoré sa bude konať v piatok 20. augusta v Majestic Music Clube (MMC). Vystúpia na ňom vybrané avizované hviezdy Minikvasu - The Adicts, Zóna A alebo HT.

--
Zdroj: SITA