Vojenská pevnosť Josefov po roku opäť otvorí svoje pekelné brány, aby privítala 15. ročník medzinárodného festivalu Brutal Assault, ktorý sa tento rok uskutoční v termíne 12. - 14. augusta. Ročník 2010 bude v mnohom špeciálny. Festival oslávi svoje okrúhle jubileum a jeho fanúšikovia sa môžu tešiť na skutočne výberový line-up, ktorý tradične ponúkne to najlepšie zo všetkých sfér tvrdej hudby. Na dvoch hlavných scénach prebehne trojdňový hudobný maratón, ktorého sa zúčastní 75 kapiel z celého sveta.

Medzi zatiaľ potvrdenými účinkujúcimi sa skvie meno kanadského hudobného vizionára a lídra formácie Strapping Young Lad Devina Townsenda, ktorý sa predstaví so svojím sólovým projektom, zárukou kvality je aj deathmetalová ikona Cannibal Corpse, znovuzrodená cyber-metalová mašina Fear Factory, fínski lídri melodického metalu Children of Bodom, či švédskej legendy Hypocrisy na čele s Peterom Tägtgrenom.

So svojím sólovým projektom ponúkne spomienku na kultovú kapely Emperor sám velký Ihsahn, čiernym koňom festivalu môžu byť chladne riffujúci Švédi Meshuggah, veľkú metalovú šou ponúkne francúzska Gojira či ostrieľaní veteráni Sepultura, Napalm Death, Voivod alebo Agnostic Front.

Festival sa opäť uskutoční v unikátnych priestoroch Vojenskej pevnosti Josefov, ktorá sa nachádza neďaleko mesta Jaroměr (cca. 130 km východne od Prahy). Jedinečná atmosféra a história vojenskej pevnosti z 18. storočia sa už neodmysliteľne stali neoddeliteľnou súčasťou celkového imidžu Brutal Assault a festivalu tak dodávajú punc originality. Obe hlavné scény sú umiestnené na hlavnom námestí uprostred starobylej pevnosti, priľahlé ulice slúžia ako priestor pre ostatní služby, medzi ktorými nechýba viac než 30 stánkov s občerstvením, ponúkajúcich širokú škálu jedál pre "mäsožravcov", vegetariánov i vegánov. Samozrejmosťou sú tiež štyri veľké pivné stany s ponukou piatich druhov penivého moku a tiež niekoľko stánkou s alko i nealko nápojmi.

Pokiaľ vás kedykoľvek počas dňa omrzí hudobný lomoz, nie je nič lepšie, než sa premiestniť do chill-out zóny nazývanej "Zelená lúka". Počas troch minút sa z rušného prostredia prenesiete do kľudnej zóny, ktorá je určená pre relaxáciu a odpočinok od festivalového ruchu. "Zelená lúka" ponúka okrem absolútneho kľudu aj monster "Metal Market" s viac než 50 stánkami a "Horror Cinema" stan, ktorý hostí celodennú projekciu tých najkrvavejších "béčkových" hororov filmovej histórie.

Na ďalšom zaujímavom mieste s názvom "Prírodná tribúna" si môžu návštevníci Brutal Assault vychutnať jedinečný čelný pohľad z výšky na obe pódiá. Prírodný svah ponúkajúci čiastočne aj miesta na sedenie bude tento rok po prvýkrát vybavený vlastným zvukovým pokrytím.

Stanové mestečko je vzdialené zhruba 300 m od festivalového areálu a je umiestnené na priľahlej lúke. Súčasťou je aj "VIP Camp" v sektore, kde je zabezpečená nepretržitá hliadka a množstvo ďalších služieb, medzi ktorými nechýba vlastné WC, možnosť úschovne, trojdenná vstupenka na prírodnú tribúnu, či poukážka na sprchu umiestnenú priamo v kempe.

Festival Brutal Assault slávi v roku 2010 svoje 15. výročie a aj vďaka silnému lineupu zaznamenáva zvýšený záujem o vstupenky. Organizátori preto odporúčajú zakúpenie vstupenky s dostatočným predstihom už v predpredaji. Kapacita josefovskej pevnosti je zhruba 15 000 osôb. Bližšie informácie o predpredaji vstupeniek, potvrdených kapelách, campingu, ubytovaní a ďalších dôležitých veciach nájdete na oficiálnych webových stránkach www.brutalassault.cz.

Brutal Assault Festival 2010 - 15. výročie festivalu
12. - 14. augusta 2010, Vojenská pevnosť Josefov – Jaroměř

Súvisiace odkazy:

www.brutalassault.cz
www.myspace.com/brutalassaultcz
www.facebook.com/brutalassaultfest
www.youtube.com/brutalassaultfest

Aktuálne potvrdený line-up:

Afgrund, Agnostic Front, Ahab, The Arusha Accord, Aura Noir, Bal-Sagoth, The Black Dahlia Murder, Bleed From Within, Bonded By Blood, Candlemass, Cannibal Corpse, Catamenia, Cock And Ball Torture, Converge, Cro-Mags, Demonic Resurrection, Despised Icon, Devin Townsend, Devourment, Diablo Swing Orchestra, Dying Fetus, Ensiferum, Fear Factory, Gaza, Gojira, Gorgoroth, Graveworm, Gwar, Hypnos, Hypocrisy, Children Of Bodom, Ihsahn, Ill Nino, Jesu, Kalmah, Kylesa, Kypck, Lock Up, Lost Soul, Macabre, Madder Mortem, Meshuggah, Mnemic, Monstrosity, Moonsorrow, My Dying Bride, Necrophagist, Napalm Death, Obituary, Origin, Proghma-C, Ragnarok, Rotten Sound, Sarke, Sepultura, Sigh, Suicidal Angels, Sybreed, Tankard, Trail Of Tears, Voivod, Watain a ďalších 15 kapiel

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z Obscure Promotion