Anglická rocková skupina Skunk Anansie, ktorá sa v jeseni po osem rokov trvajúcej prestávke vrátila na hudobnú scénu, vydá 13. septembra vo Veľkej Británii nový štúdiový album s názvom Wonderlustre.

Kapela združená okolo speváčky Skin ho 16. augusta predznamená prvým singlom My Ugly Boy. Niektoré kúsky z novinky si mohli vypočuť návštevníci českého festivalu Rock for People v Hradci Králové a ešte viac si ich možno budú môcť vychutnať ľudia, ktorí v auguste navštívia rakúsky festival Frequency v St. Pöltene vzdialenom 150 kilometrov od Bratislavy.

Zatiaľ posledným vydaným materiálom Skunk Anansie je kompilácia Smashes And Trashes (2009). Skupina Skunk Anansie vznikla v roku 1995 v Londýne.

Magazín Kerrang! ju v tom istom roku označil za najlepšiu novú britskú kapelu a to najmä zásluhou debutovej nahrávky Paranoid & Sunburnt (1995), z ktorej pochádzali single Selling Jesus, I Can Dream, Charity, no predovšetkým megahit Weak. Úspešné boli aj ďalšie ich počiny - Stoosh (1996) a Post Orgasmic Chill (1999). Po rozpade v roku 2001 rozbehla Skin sólovú kariéru a vydala dva albumy - Fleshwounds (2003) a Fake Chemical State (2006). Okrem spomínanej Skin tvoria Skunk Anansie Cass, Ace a Mark Richardson.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk


(SITA, pj;dm),201007080207

Súvisiaci interpreti: Skin, Skunk Anansie