Trebišovsko-košická formácia Harem Heroes sa momentálne sústreďuje na dokončenie debutového štúdiového albumu. Na EP nahrávku už nahrala štyri skladby, pričom na prvý album by chceli zaradiť desať až jedenásť piesní. Skladby Stratená modlitba, Naivný sen, Tvoje nové lži a Lost in Zion si na internete podľa ich slov získali svojich poslucháčov a podľa speváka a gitaristu Jána Spišáka sa to odráža aj na atmosfére počas koncertov.

"Na prvé štyri skladby sa na internete namotal celkom slušný počet ľudí a pritom sme nášmu EP nerobili žiadne promo. Priznám sa, že sme zvedaví na ohlasy, keď vyjde celý album. Zatiaľ ľudia na koncertoch reagujú pozitívne a myslím si, že keď budú mať v ruke album, posunieme sa spolu o krok ďalej," zdôraznil Spišák.

Kapela má slovenské i anglické texty, čo je pre autora Spišáka prirodzené. "Obidva jazyky sú mi textársky blízke, pričom si nemyslím, že dnes je pre slovenského fanúšika problémom anglický text. Nevyhýbame sa ani témam, o ktorých iní radšej mlčia alebo sa tvária, že pre nich neexistujú. Nech už je text o pedofílii medzi kňazmi, drogových závislostiach alebo len o obyčajnej nevere, vždy je však najdôležitejšia hudba," dodal.

Harem Heroes sú na scéne od roku 2008. Skupinu tvorí štvorica hudobníkov - Tomáš Benetín (basgitara), Milan Porhinčák (gitara), Ján Spišák (spev, gitara) a Rudolf Suč (bicie nástroje). Ich skladby si môžete vypočuť v profile na www.hudba.sk/harem-heroes.

--
Zdroj: SITA
Foto: Tomáš Čižmárik - Haremheroes.sk

Súvisiaci interpreti: Harem Heroes