Britská kapela The Subways, ktorá tento rok v rámci Grape festivalu (13.- 14. augusta, Piešťany) zavíta aj na Slovensko, by chcela začiatkom budúceho roka vydať tretí štúdiový album. Nahrávka mala byť pôvodne hotová už tento rok, ale skupina sa rozhodla 25 pripravených skladieb nenahrať a začať tvoriť odznova. "Chceme, aby bol náš album aj naše skladby výborné. Myslím si, že pesničky, ktoré sme urobili, neboli dosť dobré, začali sme teda pracovať odznova," uviedla v rozhovore pre agentúru SITA basgitaristka Charlotte Cooper.

Texty piesní má tradične na starosti spevák a gitarista Billy Lunn. "Máme hotových už trinásť nových skladieb a stále tvoríme ďalšie a ďalšie. O ich obsahu však rozhoduje Billy, on je autor, spoločne robíme hudbu," prezradila muzikantka. Niektoré z nových piesní si už kapela už o mesiac odskúša aj na piešťanskom letisku.

Zatiaľ nie je isté, či sa na pripravovanej nahrávke objavia aj hudobní hostia. "Zatiaľ nemáme ponuky, ale mohla by to byť zábava," povedala Charlotte, ktorá by najradšej spolupracovala s kapelou Muse. "Je to moja najobľúbenejšia skupina, už len stretnúť ich by bolo úžasné, nie to ešte s nimi spolupracovať," dodala hudobníčka. Obe kapely pred týždňom vystúpili v rámci festivalu Rock For People 2010 v českom Hradci Králové.

Kapela možno stihne tento rok nakrútiť aj videoklip. "Je to podľa mňa dobrá investícia, niekedy si ľudia pesničky obľúbia práve pre video. Možno nejaké stihneme nakrútiť ešte tento rok," uzavrela Cooper. The Subways sú už z predchádzajúceho pôsobenia známi dynamickými videoklipmi, pri ktorých kapelu pri hraní v neobvyklých priestoroch sníma roztrasená kamera.





The Subways pôsobia na hudobnej scéne od roku 2003. Na konte majú dva štúdiové albumy - Young For Eternity (2005) a All or Nothing (2008). Skladba Rock & Roll Queen pieseň zaznela i v akčnej komédii RocknRolla (2008) režiséra Guya Ritchieho.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: The Subways