Festival Viva Musica! prináša aj tento rok koncerty, ktoré sú verejnosti voľne prístupné. Po Jamesovi Morissonovi z Austrálie a Českom národnom symfonickom orchestri si v Bratislave môžete zdarma vychutnať aj koncert česko-slovenskej superstar. Martin Chodúr sa už dnes (29.7.) o 20:00 pokúsi slovenskú verejnosť presvedčiť o tom, že predsudky o jednotvárnosti či krátkodobej životnosti víťazov tejto súťaže v jeho prípade nie sú na mieste.

V novom projekte Martin Chodúr Symphony Session, ktorý predstavila minulý rok na Viva Musica! aj Jana Kirschner, prichádza 20-ročný spevák po vystúpeniach v Ostrave a Zlíne na Hlavné námestie v Bratislave. "V oboch českých mestách sme zožali veľmi srdečné standing ovation, o ktoré sa silne zaslúžili aj skvelé domáce filharmonické telesá," uviedol dirigent projektu Oskar Rózsa, ktorý písal aj aranžmány mnohých uvedených skladieb.

Martin v sprievode svojej koncertnej kapely a 80-členného orchestra Bohuslava Martinu, ktorý pricestuje zo Zlína, zaspieva skladby ako 'My Way' od Franka Sinatru, 'Bachelorette' od Björk, 'Feeling Good' od Michaela Bublého ale hlavne svoje skladby z práve vydaného CD Let's Celebrate. Napríklad skladba 'Things That Have Happened' (Veci, ktoré sa stali), je silne inšpirovaná melódiami z filmov Jamesa Bonda a bola podľa reakcii publika hodnotená ako jedna z najúspešnejších na českých koncertoch projektu.

"Veľmi sa na tento koncert teším, pretože to spojenie veľkého orchestra a námestí mám veľmi rád. Mám ale i trochu trému, podobnú ako som mal pred koncertom v domácej Ostrave, lebo Bratislava je pre mňa taký druhý domov," povedal Chodúr. Martinovi je len veľmi ľúto, že si kvôli vlastnému pracovnému programu nemôže pozrieť záverečný koncert festivalu, nedeľné vystúpenie Ramóna Vargasa. "Určite to bude veľkolepé," dodal Martin.

Redakciu Hudba.sk informovala Alexandra Popovičová, PR manažérka Martina Chodúra. Viac informácií o spevákovi a jeho tvorbe a plánovaných vystúpeniach nájdete na oficiálnej stránke Martinchodur.cz.