Waleská heavy-metalová skupina Bullet For My Valentine dominovala výročným cenám britského hudobného magazínu Kerrang!, keď zvíťazila vo dvoch kategóriách - Najlepšia britská skupina a Najlepšia koncertná skupina. Formácia pochádzajúca z mesta Bridgend bola nominovaná aj v kategórii Najlepší album za nahrávku Fever (2010), no túto cenu získala americká kapela Paramore za album Brand New Eyes (2009).

Skupiny Paramore a 30 Seconds To Mars boli na Kerrang! Awards nominovaní až šesťkrát, no získali iba po jednom ocenení. Kým Paramore kraľovali v kategórii Najlepší album, 30 Seconds To Mars nenašli premožiteľa v kategórii Najlepšia medzinárodná skupina.

Do Siene slávy magazínu Kerrang! v Londýne uviedli americkú kapelu Mötley Crüe. Najlepší videoklip nakrútili na Mercury Prize nominovaní Biffy Clyro, konkrétne ku skladbe The Captain. Po jednom ocenení si prevzali aj formácie You Me At Six (Najlepší singel), Rise to Remain (Najlepší britský nováčik), Trash Talk (Najlepší medzinárodný nováčik), Lostprophets (Classic Songwriter Award), Frank Turner (No Half Measures Award) a Rammstein (Inspiration Award).


Biffy Clyro - The Captain

Na slávnostnom ceremoniáli v metropole Anglicka udelili aj dve ocenenia in memoriam. Icon Award získal spevák Ronnie James Dio, ktorý pôsobil v kapelách Rainbow, Black Sabbath, Dio či Heaven & Hell. Dio skonal v máji vo veku 67 rokov na rakovinu žalúdka. Taktiež v máji zomrel basgitarista americkej skupiny Slipknot Paul Gray, ktorému udelili špeciálnu Kerrang! Services to Metal Award.

Informáciu zverejnila webová stránka bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Bulletformyvalentine.com

Súvisiaci interpreti: Bullet For My Valentine, Slipknot