Kanadský spevák Leonard Cohen sa 13. októbra nepredstaví v bratislavskej Inchebe, ale v Sibamac aréne Národného tenisového centra (NTC). Po tom, čo vo februári pre Cohenove zranenie organizátori zmenili termín jeho druhého slovenského koncertu z 13. marca na 13. októbra, tak pre iné dôvody museli zmeniť aj miesto konania.

Sedemdesiatpäťročný hudobník svoje turné vo februári preložil po tom, čo si počas cvičenia zranil chrbát. Lekári mu následne odporučili štvor- až šesťmesačnú rehabilitáciu. Pre držiteľa hudobného ocenenia Grammy za celoživotné dielo bude koncert v slovenskej metropole posledným v rámci tohtoročného európskeho turné. Po Bratislave bude Cohen koncertovať ešte na Novom Zélande a v Austrálii a 27. novembra sa predstaví v exotickej Kambodži.

Cohenov minuloročný koncert v Bratislave, ktorý sa uskutočnil 28. augusta, bol vypredaný viac ako týždeň vopred, a to napriek pomerne vysokej cene vstupeniek. Hudobník zaspieval počas trojhodinového koncertu vyše dvadsať skladieb, vrátane piesní Dance Me to the End of Love, Suzanne, Hallelujah či The Future. Kultúrnu udalosť si nenechali ujsť napríklad herci Milan Kňažko a Milan Lasica, herečka Emília Vášáryová či vtedajší minister kultúry Marek Maďarič.

--
Zdroj: SITA
Foto: Sony Music