Pred rokom zasiahla silná búrka a intenzívny vietor trenčiansky festival Pohoda, túto sezónu sa s nepriazňou počasia stretlo viacero festivalov, okrem iných aj Žákovic Open v Trenčianskych Bohuslaviciach. S odstupom času prinášame pár fotografií z jubilejného desiateho ročníka festivalu, ktorému podľa vyjadrení väčšiny návštevníkov okrem lepšieho počasia nič nechýbalo.

Už v prvý festivalový deň v piatok 23. júla vystriedali horúčavu mraky a vietor, organizátori však návštevníkov včas varovali a poskytovali im aktuálne informácie priamo z pódia. Program napokon aj prerušili, aby sa ľudia aj účinkujúci mohli včas skryť, po búrke sa vystúpenie Slobodnej Európy a Laca Lučeniča uskutočnilo na menšom FM_Stage. "Návštevníci boli aj na takýto stav počasia pripravení, nikomu sa nič nestalo, dokonca najväčší vietor sa nám vyhol."

Na sobotu sa presunulo aj vystúpenie skupiny Puding pani Elvisovej, svoje koncerty odohral Vidiek, Para, Plastic Swans aj Hex, návštevníci napriek blatu a chladnému počasiu s ováciami privítali aj srbskú skupinu Boban Markovič Orkestar. Živelná dychovka, ktorá bola najväčšou hviezdou festivalu, nevynechala vo svojom sete ani hity ako Kalašnikov alebo Bubamara.

"Atmosféra bola úžasná ako každý rok. Keď sú ľudia spokojní, pre mňa je to najviac," zhodnotil tohtoročný Kozel Žákovic Open hlavný organizátor Yxo Dohňanský. Festival pôvodne nazývaný najmenším na Slovensku a neskôr "malou Pohodou" tento rok podľa organizátorov navštívilo 5 000 ľudí.



--
Text: PR, SITA
Foto: Tatiana Bérešová