Tvorcovia relácie Signall_FM, ktorá na vlnách Rádia_FM pravidelne prináša aktuálne drum&bassové novinky, rozhovory a DJské sety, pripravujú v spolupráci s Codered Crew vlastný open-air festival. Prvý ročník podujatia prinesie 21. augusta na kúpalisko Čajka v Bojniciach aktuálny zvuk, ktorý reprezentujú britskí producenti Rockwell, Raiden, Prolix a Anile. Silnú generáciu z ruskej scény zastúpi Implex a nebude chýbať ani domáca špička.

"Prinášame svieži lineup plný progresívnych umelcov, ktorí majú svoj vlastný – originálny pohľad na hudbu. Mnohí z nich vystúpia na Slovensku po prvýkrát, preto budete mať jedinečnú šancu počuť, ako znie súčasný drum&bass - od abstraktnejších atmosferických polôh až po energický neurofunk," približuje myšlienku akcie moderátor Signall_FM, Michal Sekera alias DJ Lixx, ktorý na festivale zahrá spoločne s Clive-om z Codered Crew.

Okrem zahraničných producentov predstaví Signall_FM Festival aj nové a neokukané mená z domácej scény - svoju tvorbu predstavia úplní nováčikovia Source Code, ale aj DirrrtyB zo slovensko-belgického dua Blue Motion, ktoré už má na konte niekoľko vydaných trackov na zahraničných labeloch ako Fokuz, Vibez, Phunkfiction, Good Looking, Touched By, či Amen Brothers.



A hoci značná časť lineupu patrí DJom a producentom, ktorí vyznávajú súčasný experimentálny drum&bass, na svoje si prídu aj milovníci priamočiarejších beatov. Nádielku dynamických tanečných trackov si určite nachystá DJ Kukurica vystupujúci pod hlavičkou Signall, ale aj DJi zastupujúci značky Codered (Cenco, Dykman, Jergy), Trident (Insect, Fat^boy) či Spiral (Ke3n).

Profily zahraničných headlinerov Signall_FM Festivalu prinesieme čoskoro. Ďalšie informácie a hudobné ukážky nájdete na oficiálnom webe www.signallfm.sk, aktuality z diania okolo príprav festivalu pravidelne prinášajú aj weby Radiofm.sk a Codered.sk. Všetko podstatné samozrejme odznie aj v najbližších vydaniach show Signall_FM na Rádiu_FM (každú nedeľu od 22:00 do polnoci).

Rádio_FM a Codered Crew uvádzajú:

Signall_FM Festival 2010
sobota 21. augusta, kúpalisko Čajka, Bojnice

Line-up:

ROCKWELL (Critical, Digital Soundboy, Shogun Audio / UK)
RAIDEN (Offkey, Renegade Hardware, Voodoo / UK)
PROLIX (Ganja Tek, Virus, Bad Taste, Renegade Hardware / UK)
IMPLEX (Respect Family, Med School, Viper / RU)
ANILE (Deep Soul Music, Renegade Hardware, Cylon / UK)
Blue Motion (Influenza, Fokuz, Amen Brothers)
Lixx & Clive (Signall_FM / Codered)
Kukurica (Signall)
Cenco & Dykman (Codered, BASS)
Source Code (Tripnologic, A2)
Insect & Fat^boy (Trident)
Jergy & Ke3n (Codered / Spiral)

Vzhľadom na krátke obdobie zostávajúce do festivalu sa organizátori rozhodli predpredaj vstupeniek nerealizovať. Lístky na Signall_FM Festival bude možné zakúpiť bez problémov priamo na bráne v deň konania akcie za priaznivé ceny 8 eur (do 20:00), resp. 9 eur (po 20:00).

Redakciu Hudba.sk informoval Roman alias DJ Clive z Codered Crew.