Na piešťanskom letisku sa 13. a 14. augusta zíde takmer šesťdesiat interpretov z rôznych končín Európy a s rôznym ponímaním hudby. Svoje umenie predvedú na štyroch scénach a aj keď bude dominovať predovšetkým hudba, návštevníci si budú môcť pozrieť aj divadlo, výtvarníkov, filmové prednášky, alebo šikovné ruky mladých dizajnérov v handmade zóne.

Najväčším ťahákom budú určite hostia zo zahraničia, prvýkrát sa na Slovensku predstaví nórska elektronická dvojica Röyksopp, z Británie prídu energickí indie-rockeri The Subways a šialené dievčatá Robots in Disguise.

Zo susedného Rakúska sa po niekoľkých mesiacoch na Slovensko vráti nu jazzová hviezda Parov Stelar. Jediným "mimoeurópskym" hosťom budú austrálske divožienky Loonaloop.

Program hlavného pódia doplnia české a slovenské kapely ako Tatabojs, Bez ladu a skladu, Para, Puding Pani Elvisovej, Diego, Billy Barman, The Swan Bride, Sounds Like This, či The Uniques. Druhé pódium ponúka nemenej zaujímavý program, kde sa predstavia už skúsené české kapely Skyline, Midi Lidi, Cartonnage a Southpaw, slovenskí Noisecut, hip-hop zastúpia Hafner s Beyuzom, Vec & Zverina a Opak s kapelou, pridajú sa mladí Rara Avis, Nourish My Fame, Lus3 a "cashovskí" Lovely Pimps. Po oba dni udržia návštevníkov v tanečných rytmoch do neskorého rána špičkoví djs Gabanna, Dephzac, Dolyx & Remo, Skank, Rafo, Milosh alebo Pure.

Zlou správou z hľadiska programu je, že svoje vystúpenie kvôli ochoreniu jedného z členov napokon neodohrá skupina Ecstasy of St. Theresa.

Chill-out stage je v znamení príjemného oddychu, predstavia sa divadlá Gašparkovo a 3T, bratia Jobusovci, pesničkár Frank Winter, filmoví Feelme, prednášku o filmoch pripravili predstavitelia festivalu Cinematik a latisko-americké rytmy prinesú La3No Cubano. Toto všetko zakončia po oba dni dídžeji Ichiman, Šatko, Demeter a Wonder.

Urban Market vytvára ďalšiu festivalovú zónu, kde si môžete vyskúšať vlastnú tvorivosť vo workshope, prípadne si zakúpiť výrobky mladých zručných umelcov, nonstop bude otvorená čajovňa Čarovňa a na Urban stagei si zatancujete s dídžejmi Metysom, Mikom, Beyuzom, Zeleňákom, Emonoizboyz, Simple Samplom.

Keď k tomu pridáme aj maľovanie študentov VŠMU na pripravenú stenu, vychádza nám šťavnatý víkend plný hudby a umenia.

Dvojdňové vstupenky na Grape festival 2010 (13. - 14. 8., letisko Piešťany) sú v predaji v sieti Ticketportal a u Dr. Horáka v cene 26 eur, na mieste budú stáť o 4 eurá viac. Lístky na sobotu kúpite v predpredaji za 20 eur, na mieste za 25 eur.



Redakciu Hudba.sk informoval Ján Trstenský, PR manažér Grape festivalu 2010.