S vystúpeniami elektronických hviezd sa v poslednom čase na Slovensku roztrhlo vrece. Za posledné mesiace sme videli koncert J. M. Jarreho, "halovky" s DJskými hviezdami ako Tiësto a Armin van Buuren, vystúpenie Nôze na Eastheticu, Leftfield a Autechre na Pohode, Dja Shadowa v MMC či Röyksopp na Grape festivale. Na jeseň k nám po prvý raz zavíta aj kultová britská formácia Faithless.

Skupina, ktorá je podľa prieskumu organizátorov festivalu GlobalGathering tretím najvplyvnejším interpretom elektronickej hudby v histórii, bude koncertovať v Košiciach, kde sa vo štvrtok 28. októbra po 19:00 predvedie v Steel Aréne. Informovala o tom webová stránka Steelarena.sk. Trio na premiérovom slovenskom koncerte predstaví svoj šiesty štúdiový album The Dance (2010), ktorý vyšiel 17. mája.

Slovenskí priaznivci mohli Faithless počuť a vidieť naživo napríklad pred niekoľkými rokmi na koncerte v Prahe. Nedávno sa ukázali aj na maďarskom podujatí Sziget a tiež na Open Air Festivale, ktorý sa konal pri českej obci Panenský Týnec.

Skupina Faithless vznikla v roku 1995. Tvoria ju Maxi Jazz, Sister Bliss a brat speváčky Dido Rollo Armstrong. Počas svojej kariéry vydali zatiaľ šesť štúdiových albumov a štyri remixové albumy. Medzi ich najväčšie hity patria skladby God Is a DJ, Insomnia, We Come 1 alebo I Want More. Počas pôsobenia na scéne hrali na najväčších svetových festivaloch ako Glastonbury alebo V Festival. Dodnes predali na celom svete viac ako 12 miliónov nahrávok.


Faithless - Insomnia (z albumu Reverence, 1996)


Faithless - Mass Destruction (z albumu No Roots, 2004)


Faithless - Muhammad Ali (z albumu Outrospective, 2001)


Faithless - Not Going Home (z albumu The Dance, 2009)

--
Zdroj: SITA
Foto: Faithless.co.uk

Súvisiaci interpreti: Faithless