Dve najväčšie slovenské mestá budú začiatkom februára 2011 hostiť jednu z najznámejších tribute kapiel na svete - The Australian Pink Floyd Show (TAPFS). Ako už z názvu vyplýva, ide o austrálsku formáciu s repertoárom legendárnej anglickej skupiny Pink Floyd.

The Australian Pink Floyd Show sa v bratislavskej Inchebe predstavia 2. februára a v košickej Steel Aréne o deň neskôr. Vstupenky na predstavenia sú už v predpredaji. Na vystúpenie v hlavnom meste Slovenska stoja 34 až 80 eur, na šou v metropole východu 29 až 69 eur.

Revival zoskupenie pochádzajúce z mesta Adelaide funguje už od roku 1988. Kapele sa podarilo v podstate ako jedinej obnoviť vzhľad, atmosféru a zvuk koncertov Pink Floyd, pričom na koncertoch využívajú lasery, obrovské obrazovky s inteligentnými svetlami a iné rekvizity.

TAPFS sú známi na celom svete a podporuje ich aj zakladateľ Pink Floyd David Gilmour. Tento rok začali koncertovať s novým programom s názvom Big Pink - Greatest Hits, ktorý predstavia aj na Slovensku. V Bratislave a Košiciach v rámci neho určite zaznejú hity ako Comfortably Numb, Hey You, Wish You Were Here, Another Brick In The Wall, Dogs, Money, Run Like Hell, Time či Great Gig in the Sky.


The Australian Pink Floyd Show - Pigs live @ HMH Amsterdam, 23. 2. 2010

--
Zdroj: SITA
Foto: Aussiefloyd.com

Súvisiaci interpreti: The Australian Pink Floyd Show, Pink Floyd