Pred necelým rokom obnovila najstaršia slovenská drum&bassová crew Drumatique legendárne klubové noci s názvom Drumatique Session, ktoré sa od jesene 2009 každý mesiac konajú v Nu Spirit Clube. Na september sa však chystá niečo špeciálne - akcia s názvom Drumatique Session "Platinum Edition" sa po prvýkrát uskutoční v priestoroch veľkokapacitného Majestic Music Clubu v Bratislave, kde sa v utorok 14. septembra (deň pred štátnym sviatkom) predstaví to najkvalitnejšie čo súčasná svetová drum&bassová scéna ponúka.

Hlavným lákadlom je neodmysliteľná súčasť britskej tanečnej scény, vplyvný DJ a producent tvoriaci nové trendy a zároveň majiteľ labelov Soul:r a Revolve:r - Marcus Intalex. Okrem neho sa predstaví talentovaný a energický Brazílčan S.P.Y., ktorého set bude sprevádzať jeden z najlepších dnb vokalistov Stamina MC.

Predpredaj vstupeniek už beží v sieti Ticketportal - do konca augusta ich zoženiete za cenu 10 eur, počas septembra sa budú lístky predávať po 12 eur a na mieste v cene 15 eur. Voľné vstupy môžete získať v našej súťaži. Aktuálne info o akcii nájdete na oficiálnej Facebook stránke Drumatique crew - www.facebook.com/drumatique.

Ako pozvánku na Drumatique Session "Platinum Edition" ponúkame videozáznam z minuloročného vystúpenia S.P.Y. & Stamina MC pre D&BTV.


S.P.Y & Stamina MC @ D&BTV Live 75 @ East Village, London

Ešte väčšiu ochutnávku hudby, ktorú prezentuje značka Drumatique, však dva týždne pred septembrovou "Platinum Edition" ponúkne samotná crew v Nu Spirit Clube. V utorok 31. augusta sa tam totiž koná "štandardná" Drumatique Session, na ktorú ako hosť zavíta česká DJka IM Cyber. V médiach je často prezentovaná ako najlepšia česká dnb DJka a mnohí ju pasujú do pozície kráľovnej tohto štýlu. Jej samotnej však viac sedia slová "deep, dark and dirty", ktorými DJ Akira popísal jej selekciu. Sety IM Cyber sú totiž zložené prevažne z deepových atmosfér, ale i tvrdších rytmov od jej obľúbencov ako Break, D-Bridge, Survival, Icicle, Spectrasoul, Commix alebo Teebee & Calyx, ku ktorým v posledných rokoch na svojej hudobnej ceste vzhliada.

Podrobnejšie profily headlinerov oboch akcií a ďalšie informácie prinesieme čoskoro, tu je zhrnutie:

Drumatique Session s IM Cyber
31. august 2010 - Nu Spirit Club
, Bratislava
Line-up:
IM Cyber (Take Control / CZ)
Gabanna (Drumatique, Fokuz Ltd., Midnight Sun)
Galagha (Drumatique)
Dolyx (Drumatique , Spiral)
Roland (Drumatique)

Drumatique Session "Platinum Edition"
14. september 2010 - Majestic Music Club (MMC)
, Bratislava
Line-up:
Marcus Intalex (Soul:r, abunchofcuts.com / UK)
S.P.Y. (Innerground, C.I.A., Soul:r / BRA/UK)
Stamina MC (Digital Soundboy, rinse.fm / UK)
Lixx (Signall_FM)
Gabanna (Drumatique, Fokuz Ltd., Midnight Sun)
Galagha (Drumatique)
Blupcat (Drumatique)
Svetlux (Drumatique)
Dolyx & Remo (Drumatique, Spiral)
Zajo (Drumatique)
Vstupné: od 10 eur v predpredaji siete Ticketportal

Redakciu Hudba.sk informoval Martin Mikloš alias DJ Svetlux z Drumatique Crew.

--
Foto: Myspace.com/musicfromstamina

Súvisiaci interpreti: Marcus Intalex