Na prvé miesto v britskom albumovom rebríčku sa podľa očakávania dostala americká speváčka Katy Perry s tretím albumom Teenage Dream (2010). Snúbenica komika Russella Branda ovládla aj domáci rebríček Billboard 200 a úspešná je tak na oboch stranách Atlantiku a zároveň na dvoch najdôležitejších hudobných trhoch sveta. Titulná skladba albumu boduje aj v britskom singlovom rebríčku, kde obsadila druhé miesto.

Na druhé miesto v UK Charte sa po triumfe Katy Perry opäť sťahuje Eminem s úspešným počinom Recovery (2010). Na trojku sa prekvapujúco až z 27. pozície posunula kapela Biffy Clyro so starším albumom Only Revolutions (2009). Stúpli aj Mumford & Sons, ktorých nahrávka Sigh No More (2009) poskočila zo sedmičky na štvorku. Prvú päťku rebríčka aktuálne uzatvárajú Arcade Fire s ostatnou štúdiovkou The Suburbs (2010).

Z noviniek prenikli do Top 10 dva albumy. Na šestke debutuje newyorská rocková formácia The Pretty Reckless s nahrávkou Light Me Up (2010) a na sedmičke ich krajania zo skupiny Disturbed s čerstvým albumom Asylum (2010). Obrovský prepad zaznamenali Klaxons s druhou štúdiovkou Surfing the Void (2010). Po veľmi nelichotivom minulotýždňovom debute na desiatej priečke s ňou aktuálne klesli až na 38. miesto.

Singlový UK chart ovládol domáci spevák Olly Murs so skladbou Please Don't Let Me Go. Zatiaľ málo známeho účastníka šiestej série súťaže X Factor si hneď po skončení zápolenia vzal pod svoje ochranné krídla hudobný mogul Simon Cowell a začiatkom roka 2010 s ním podpísal nahrávaciu zmluvu na album. Prvou ochutnávkou z neho je práve singel Please Don't Let Me Go.

Na druhom mieste debutuje Katy Perry so skladbou Teenage Dream z jej No. 1. albumu. V USA a Kanade vyšla táto pieseň ako platený download už 23. júla, no na Britských ostrovoch sa v tej istej forme začala predávať s viac ako mesačným oneskorením - až 29. augusta. Z jednotky na trojku klesol Taio Cruz s hitom Dynamite. Na štvorke je dvojica Eminem a Rihanna so singlom Love The Way You Lie. Z tretieho miesta na piate klesli Flo Rida a David Guetta so skladbou Club Can’t Handle Me. Na sedmičke debutuje tretia novinka v rámci Top 10 tohtotýždňového vydania - singel You Took My Heart od skupiny Pepper & Piano.

Top 10 britského rebríčka albumov (29. augusta 2010 - 4. septembra 2010):

1. Katy Perry - Teenage Dream
2. Eminem - Recovery
3. Biffy Clyro - Only Revolutions
4. Mumford & Sons - Sigh No More
5. Arcade Fire - The Suburbs
6. The Pretty Reckless - Light Me Up
7. Disturbed - Asylum
8. Lady Gaga - The Fame/Monster
9. Eliza Doolittle - Eliza Doolittle
10. Plan B - Defamation Of Strickland Banks

Top 10 britského rebríčka singlov (29. augusta 2010 - 4. septembra 2010):

1. Olly Murs - Please Don't Let Me Go
2. Katy Perry - Teenage Dream
3. Taio Cruz - Dynamite
4. Eminem featuring Rihanna - Love The Way You Lie
5. Flo Rida featuring David Guetta - Club Can’t Handle Me
6. Roll Deep - Green Light
7. Pepper & Piano - You Took My Heart
8. Katy B - Katy On A Mission
9. Yolanda Be Cool - We No Speak Americano
10. Travie McCoy featuring Bruno Mars - Billionaire

Informácia pochádza z webovej stránky Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Katyperry.com

Súvisiaci interpreti: Katy Perry