Skladba, ktorá najviac dojíma mužské pohlavie, je Everybody Hurts od skupiny R.E.M. Vyplýva to z výsledkov online prieskumu organizácie Performing Right Society for Music. Britská spoločnosť, ktorá má na starosti ochranu autorských práv hudobníkov, textárov a vydavateľstiev v krajine, zozbierala odpovede 1757 mužov.

Skladbu z roku 1993 tento rok prespievali poprední, najmä britskí umelci pre charitatívne účely, konkrétne pre obete ničivého zemetrasenia na Haiti. Táto coververzia bola najrýchlejšie predávanou charitatívnou skladbou 21. storočia vo Veľkej Británii.

Na druhom mieste v rebríčku skončila balada Tears in Heaven od Erica Claptona z roku 1992. Hudobník v nej žiali nad smrťou svojho štvorročného syna. Clapton ju naživo prestal hrávať v roku 2004, keď ohlásil koniec smútku nad stratou svojho potomka.

Na trojke skončil hit Hallelujah od Leonarda Cohena, ktorý naživo zaznie už o pár dní v Bratislave. "Dobre napísaný 'doják' je taký, do ktorého sa ľudia dokážu vcítiť," uviedol riaditeľ PRS for Music Ellis Rich. Do Top 10 rebríčka sa dostali aj balady With or Without You, The Drugs Don't Work, Candle in the Wind, Streets of Philadelphia či Nothing Compares 2 U.


R.E.M. - Everybody Hurts


Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia

Top 10 rebríčka piesní, pri ktorých muži najčastejšie plačú (podľa prieskumu PRS for Music):

1. Everybody Hurts (R.E.M.)
2. Tears in Heaven (Eric Clapton)
3. Hallelujah (Leonard Cohen)
4. Nothing Compares 2 U (Sinéad O'Connor)
5. With or Without You (U2)
6. The Drugs Don't Work (The Verve)
7. Candle in the Wind (Elton John)
8. Streets of Philadelphia (Bruce Springsteen)
9. Unchained Melody (Todd Duncan)
10. Angels (Robbie Williams)

Informáciu zverejnila webová stránka prsformusic.com.

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen, R.E.M.