Aj napriek tomu, že fanúšikovia nevedia, kto vystúpi na najbližšom ročníku megalomanského festivalu Glastonbury vo Veľkej Británii, vykúpili všetky vstupenky. Organizátori ich prostredníctvom internetu a telefonického predaja vypredali za štyri hodiny. K dispozícii bolo celkovo 145-tisíc lístkov, pričom cena jedného je 200 britských libier (v prepočte približne 232 eur).

Festival býva každoročne vypredaný a práve po tom, čo sa podujatie vypredá, oznámi zakladateľ a dlhoročný organizátor festivalu Michael Eavis mená headlinerov pre rok 2011. "Môžem zaručiť, že to budú fantastické mená. Budú minimálne také veľké ako tento rok, ak nie ešte väčšie," povedal Eavis. V júni boli headlinermi festivalu Gorillaz, Muse a Stevie Wonder.

Namiesto Gorillaz pôvodne figurovali U2, no pre zranenie speváka Bona musela kapela vystúpenie zrušiť. Eavis nevylúčil, že ponuku vystúpiť na Glastonbury írska skupina využije v roku 2011. Glastonbury festival sa bude konať 22. až 26. júna na tradičnom mieste - v anglickom Somersete.

Eavis minulý týždeň vyhlásil, že sa napriek svojmu veku ešte do dôchodku nechystá. Sedemdesiatpäťročný podnikateľ síce podujatie spoluorganizuje so svojou dcérou Emily, no postavenia najdôležitejšieho človeka Glastonbury si stále zachováva. "Možno to potiahnem ešte desať rokov," uviedol.

Informáciu zverejnili webové stránky NME.com a news.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Glastonburyfestivals.co.uk