Putovný jednodňový festival Rockové mrazenie opäť zavíta v posledný mesiac roka do jedného zo slovenských miest. Tento rok sa rockovému mrazeniu nevyhne estrádna hala bratislavského PKO, a to v piatok, 3. decembra. Na už 7. ročníku festivalu zahrajú slovenské skupiny Tublatanka a Bank Of Joe, český Xindl X, najznámejšia revivalová skupina KISS Forever Band z Maďarska a český Walda Gang.

Fanúšikom skupiny KISS určite netreba predstavovať skupinu, ktorá sa už jubilejných 15 rokov živí coververziami svojich idolov pod názvom KISS Forever Band. Na margo kapely sa vyjadril aj Dušan Drobný - organizátor festivalu: "Ide o jeden z najvydarenejších revivalových bandov aké poznám. Dokonalá kópia make-upu, kostýmov a snaha o čo najvernejšiu pódiovú show, čo dokazuje aj ich celoročná vyťaženosť a každoročné turné v Nemecku."

Aj ďalší účinkujúci na festivale Rockové mrazenie je vydarenou kópiou originálu. Česká skupina Walda Gang sa živí recesiou a country-rockovými úpravami najväčších hitov nesmrteľného Waldemara Matušku. V ich nanajvýš svojskom podaní zaznejú hitovky Eldorádo, Jó třešně zrály, Písnička pro Zuzanu, Orchestrion, alebo Slavíci z Madridu.

Slovenské farby bude na festivale hájiť originálny Maťo Ďurinda a skupina Tublatanka, ktorí sa po dlhšej pauze predstavia na koncerte v Bratislave, ale aj skupina Bank of Joe.

"Osobitne by som dal do pozornosti pána menom Ondřej Ládek známejšieho už aj na Slovensku pod svojim pseudonymom Xindl X. Je to pesničkár, ktorý experimentuje s hip-hopovým frázovaním namiešaným s folkom, jazzom a blues. V Čechách je to už pojem – verím, že jeho vtipné texty nájdu odozvu aj u nášho publika," dodáva Dušan Drobný.

Tí, ktorí zavítajú 3. decembra na Rockové mrazenie do Bratislavy sa môžu tešiť aj na tradičnú ochutnávku rôznych pochutín vrátane predvianočného prípitku zadarmo. Vstupenky sú v predaji v sieťach Ticketportal, Ticketpro, Ticket Art a Ticketstream za 7 €. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach festivalu.

Redakciu Hudba.sk informoval a fotografie poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu Rockové mrazenie.

Súvisiaci interpreti: Bank of Joe, Kiss, Tublatanka, Waldemar Matuška, Xindl X