V stredu 20. októbra vo veku 48 rokov skonala speváčka britskej punkovej skupiny The Slits Ari Up. Informoval o tom jej nevlastný otec John Lydon zo skupiny Sex Pistols, pričom uviedol, že zomrela po "vážnej chorobe".

Ari Up, vlastným menom Arianna Forster, sa narodila 17. januára 1962 v Mníchove a už ako 14-ročná založila čisto dievčenskú punkovú formáciu The Slits. Ich debutový album s názvom Cut vyšiel v roku 1979.

Po tom, čo sa v roku 1981 skupina rozpadla, Ari Up sa aj s manželom a dvoma deťmi presťahovala do Indonézie a neskôr do Belize, kde žila v pralesoch s domorodými obyvateľmi.

Následne sa presťahovala na Jamajku, kde pokračovala v hudobnej kariére ako členka zoskupenia New Age Steppers a taktiež ako sólo interpretka pod prezývkami Baby Ari, Madussa a Ari Up. Svoj prvý sólový album s názvom Dread More Dan Dead však vydala až v roku 2005. O rok neskôr obnovila činnosť svojej pôvodnej kapely The Slits, s ktorou následne absolvovala svetové turné a vydala EP Return of the Giant Slits. V posledných rokoch svojho života vystupovala aj s "punky reggae" kapelou The True Warriors.

Informáciu zverejnila webová stránka news.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Dan Nguyen - Myspace.com/ariupthetruewarriors (1), Myspace.com/theslits (2)