Hudba producentského tria Kraak & Smaak patrí v posledných rokoch medzi najvýraznejšie holandské exporty. Slovenské publikum si ich obľúbilo vlani, keď to roztočili na festivale Pohoda, a už túto sobotu sa u nás ukážu opäť. Tentokrát vystúpia ako soundsystem v DJskom sete v Nu Spirit Clube . Ako predskokan sa predstaví ukrajinsko-trnavský beatmaster Karaoke Tundra so svojím live-actom.

V období 2003-2006 vydali Kraak & Smaak niekoľko dnes už raritných dvanásťpalcov a svojim debutovým albumom Boogie Angst (2006) si získali rešpekt u ľudí ako Pete Tong, Annie Nightingale a Jason Bentley. Globálny dopyt po ich energickom funkovom sounde spôsobil, že ich britský label Jalapeno šikovne nakontraktoval v USA, Beneluxe a Japonsku a pre Kraak & Smaak sa tak otvoril svet.

V roku 2008 vydali svoj druhý album Plastic People. Z neho pochádza aj hit Squeeze Me s vtipným videom a vokálom ktorý zaobstaral Ben Westbeech. Len v USA sa z nahrávky predalo vyše 70 000 digitálnych kópií a úspech zabezpečil kapele vystúpenie v prestížnej show Jimmyho Kimmela či uznanlivé blogy od mien ako Kanye West alebo Perez Hilton.


Kraak & Smaak - Squeeze Me

O rok neskôr "zhrabli" Kraak & Smaak spolu s The Ting Tings cenu European Border Breakers Award (EBBA) a vyprodukovali tanečné remixy pre umelcov ako Jamiroquai, Richard Dorfmeister alebo Fort Knox Five. Na sklonku tohoto roku plánujú vydanie nového albumu. Ochutnávky z neho by mohli ponúknuť aj v sobotu 6. novembra v Nu Spirit Clube.

Redakciu Hudba.sk informoval Marek Babušiak z Nu Spirit Clubu.

--
Foto: Myspace.com/kraaksmaak