Austrálsky gitarista Tommy Emmanuel, ktorý je považovaný za najlepšieho akustického gitaristu sveta, už tento mesiac zavíta na Slovensko, aby sa po roku opäť predstavil bratislavskému publiku v Istropolise. Jeho gitarové majstrovstvo bolo ocenené udelením titulu C.G.P. (Certified Guitar Player), ktoré okrem neho majú už len traja ľudia na svete - Jerry Reed, Steve Wariner a John Knowles. Počas svojej kariéry hral s takými hudobnými velikánmi ako Stevie Wonder, Tina Turner, Chet Atkins, Eric Clapton alebo Sting.

Eric Clapton o ňom kedysi povedal, že je najväčším gitaristom, akého kedy videl, Chet Atkins ho nazýva najväčším gitaristom na planéte a Tina Turner tvrdí, že toto je ten "Simply The Best" o ktorom je jeden z nej najväčších hitov. Po skončení minuloročného koncertu odchádzali ľudia z beznádejne vypredaného Istropolisu doslova v šoku z toho, čo Tommy predviedol.

Počas svojho vyše dvojhodinového vystúpenia totiž ponúkol gitarovú šou, ktorá hraničila s ľudskými možnosťami. Napriek tomu, že na javisku bol sám, jeho hra na gitare pôsobila, ako keby tam s ním bola kompletná kapela. Okrem gitary mali totiž diváci mali možnosť počuť zvuk piána, harfy, perkusií a mnohých ďalších hudobných nástrojov. Toto všetko dokázal zahrať na jedinej gitare. Najväčším prekvapením pre divákov bolo, keď rodák zo Sydney "zahral" tlkot ľudského srdca.

"Keď som minulý rok na vlastné oči videl, čo Tommy dokáže, neváhal som ani sekundu a už vtedy som si ho objednal aj na tento rok. Bol milo prekvapený zo slovenského publika a povedal, že sa sem rád vráti. Svoje slovo dodržal, čo nás nesmierne teší," povedal Rudo Geri z Produkcie Gedur, ktorý organizoval aj minuloročné vystúpenie tohto gitarového génia.

Tohtoročný slovenský koncert najlepšieho akustického gitaristu sveta je naplánovaný na 25. novembra v bratislavskom Istropolise a predkapelou bude Joe Robinson Trio. Vstupenky je možné zakúpiť v sieti Ticketportal.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z Access Promotion.

Súvisiaci interpreti: Tommy Emmanuel