Novembrové vydanie Drumatique Session prinesie do Bratislavy hudbu jedného z popredných predstaviteľov atmosférického drum&bassu - formácie Blu Mar Ten. V Nu Spirit Clube ju formou DJského setu predstaví Chris Marigold, jeden z trojice anglických producentov tvoriacich toto zoskupenie.

Blu Mar Ten sa sformovali v čase drum&bassového "big bangu" v 90. rokoch a hneď na začiatku kariéry sa upísali legendárnemu Good Looking Records.

Po prvotných úspechoch, spojených aj s labelmi ako Rage alebo Metalheadz, rýchlo produkčne dospeli a hudobne presiahli hranice junglu experimentovaním so žánrami ako downtemo, ambient, house, breaks, techno a electronica. Dôkazom ich širokého záberu v rámci elektronickej produkcie sú najmä dva albumy vydané na značke Exceptional Records.


Blu Mar Ten - Wahmel

Vďaka nadžánrovej produkcii si vyslúžili podporu od DJov ako Tom Middleton, Rennie Pilgrem, Pete Tong, Felix da Housecat, Ben Watt, Carl Cox, Lee Burridge, Erol Alkan, Howie B či Mary Anne Hobbs. Počas svojej kariéry remixovali množstvo svetovo uznávaných umelcov ako Erykah Badu, Annie Lennox, Alicia Keys, Terry Lee Brown Junior, Doc Scott, Fink alebo Blame.


Erykah Badu - On & On (Blu Mar Ten Remix)

Rok 2005 bol pre Blu Mar Ten návratom na drum&bassovú scénu - ich nové skladby vychádzali na labeloch ako Hospital, Renegade Hardware, Shogun Audio či 31Records. V roku 2009 prišiel po singloch Close a Believe Me konečne aj prvý dlho očakávaný drum&bassový album Natural History, ktorého rozmanitosť presne vystihuje to, čo možno od Blu Mar Ten očakávať v live setoch - dobrodružnú cestu od hlbokých atmosfér až po dynamický tanečný sound. Skladby z albumu Natural History remixovali spriaznení umelci ako Seba, Bop alebo Klute.


Blu Mar Ten - Natural History

Na sobotnej Drumatique Session zahrá aj zástupca zvolenského Spiralu a člen Quack crew DJ DVK, spoluzakladateľ Codered crew DJ Jergy a rezidenti nastaršej drum&bassovej noci na Slovensku Gabanna & Galagha.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Martin Mikloš alias Svetlux z Drumatique crew. Viac na oficiálnej Facebook stránke akcie Facebook.com/drumatique.