Jedinečný projekt Jazz ide do školy vstupuje do finále. Edukatívne koncerty vystriedal hudobný e-learning pod rovnakým názvom. Víťazka prvej časti si prevzala svoju výhru a známe je už aj meno víťaza druhého stupňa. Víťazom tretieho stupňa a tým i celej e-learningovej hry sa ešte stále môže stať každý, kto i dnes po prvýkrát klikne na www.jazz.sk. Za pokus to stojí...

V noci zo 16. na 17. novembra odštartovalo tretie – záverečné kolo e-learningu Jazz ide do školy. Bude najnáročnejšie, čo sa otázok a znalostí týka. Dá však i najväčší priestor dozvedieť sa veľa zaujímavého. Tvorcovia veria, že i vďaka náročnosti získa cenu skutočne ten najlepší a najmä niekto, kto notebook s hudobným programom a možnosť vylisovať si 500 CD s vlastnou tvorbou skutočne ocení. Možno práve toto malé víťazstvo naštartuje kariéru talentovaného hudobníka. Jeho, či jej meno sa dozvieme 6. decembra v Teleráne TV Markíza.

Ak ste sa do hry ešte nezapojili, stále tak môžete urobiť. Prvé aj druhé kolo bude bežať po celý čas paralelne s tretím kolom. Cieľom autorom projektu, Lucie Lužinskej a Borisa Čellára, je totiž otvoriť projekt čo najväčšiemu publiku.

Víťazkou prvého stupňa sa stala pani Beáta Verčimáková, ktorá sa o jazzovom e-learningu dozvedela od dcéry. Poskladala jednotlivé hudobné stopy a zaregistrovala sa. Medzitým už absolvovala aj druhý stupeň a hru všetkým odporúča: "Treba sa viac učiť o hudbe samotnej, nielen o histórii a skladateľoch. Vďaka Jazz ide do školy som sa dozvedela viacero noviniek."

Mechanizmus 3. časti e-learningu:

Úspešní absolventi prvých dvoch stupňov vzdelávania dostali 17. novembra e-mailové avízo o spustení tretieho stupňa programu a možnosti pokračovať. Tí účastníci, ktorí sa zapoja do prvého stupňa až po tomto termíne a úspešne ho absolvujú, môžu okamžite pokračovať v riešení úloh 2. a následne 3. stupňa. Záverečný a najnáročnejší stupeň má podobu otvorených otázok. "Študenti" e-learningu môžu prechádzať jednotlivými stupňami priebežne počas celého trvania projektu, ale môžu sa pokúsiť zvládnuť ho i v jediný deň. E-learning sa uzatvára v utorok 30. novembra 2010 o 24:00.

Reportáž z koncertov Jazz ide do školy 2010 a ďalšie informácie o projekte nájdete TU.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zuzana Beňová, PR manažérka projektu. Viac na www.jazz.sk.