Radoslav Chrzan známy ako gitarista martinskej alternatívnej skupiny Čisté tvary počas jej nečinnosti nelení. Pod menom RCH 2. decembra vydáva svoj nový sólový album s názvom Dokorán. Okrem intímneho vhľadu do Chrzanovho sveta a "temných melódií" nájdete na nahrávke aj zaujímavých hostí.

"Motívom nahratia tohto albumu bolo vypovedať o svojom vnútornom a aj vonkajšom svete a reflektovať ho. Kedže Čisté tvary mali z rôznych dôvodov viac než rok pauzu, mal som dostatok času premýšľať o veciach a uchopiť ich z iného pohľadu ako v kapele, keďže tam je predsa tvorba postavená na iných princípoch," hovorí o dôvodoch pre nahratie svojho druhého albumu Chrzan. "Okrem toho som chcel posunúť aj svoju tvorbu trochu iným smerom ako gitarovým. Každá skladba je v podstate kolážou, či už zvukovou alebo myšlienkovou."

Producentsky a inštrumentálne sa na albume podieľali muzikanti Marek "Marta" Minárik (Lucie), Michal Kovalčík (Muyoisho, Peter Nagy,...), Maroš Hečko (Free Faces, Bezmocná hŕstka, Home Made Mutant,...) a mladý klavírny virtuóz Vladislav "Slnko" Šarišský. Medzi hosťami albumu sú aj Erich Boboš Procházka, Jakub Ursiny, Štěpán Smetáček (Wanastowi vjecy), Laco Kováč (Get Explode), Ondrej "Wecker" Gregor (Čisté tvary) a Kamil Harňák.

"Albumu veľmi pomohla spolupráca s Martom Minárikom z Lucie, ktorý mal spoločne s Mišom Kovalčíkom a Marošom Hečkom voľnú ruku pri aranžmánoch. To je tiež zaujímavý moment, vďaka tomu, že na rôznych piesňach robili rôzni producenti, resp. koproducenti, je ten album skutočne pestrý," dodáva hudobník, ktorý pôsobí aj ako basák kapely Lesbigays a tvorca scénickej hudby v rámci umeleckého zoskupenia Aktivnagruppa.

Album Dokorán vychádza vo vydavateľstve Elephant Records a bude ho možne kúpiť v obchodoch s hudbou a v kníhkupectvách. Zároveň ako bonus dostanú fanúšikovia zadarmo debut RCH s názvom Arbaro (2006).

Skladby z albumu RCH - Dokorán si môžete vypočuť v hudobnom profile www.hudba.sk/rch.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Radoslav Chrzan.

Súvisiaci interpreti: RCH