Ojedinelé zoskupenie v zložení - bratislavský rabín Baruch Myers (klavír, spev), hudobníci Jozef Lupták (violončelo), Boris Lenko (akordeón) a Miloš Valent (husle, viola) predstavujú emóciami nabitú chasidskú hudbu. Tento mimoriadne úspešný projekt mal svoju premiéru v roku 2008 a odvtedy precestoval celé Slovensko. Na záver tohto roka prichádza opäť, aby uviedol do života aj premiérové CD.

Chasidské piesne vás chytia za srdce. Sú staré i nové, veselé i smutné, so slovami i bez slov, nabité silnými emóciami. Dôležité miesto medzi nimi majú melódie, pretože podľa chasidského učenia slová obmedzujú duchovné vyjadrovanie sa. Existujú však aj piesne s textami, ktoré pochádzajú z príbehov či žalmov. Projekt Chasidské piesne debutoval na festivale komornej hudby Konvergencie v Bratislave v roku 2008.

Odvtedy precestoval celé Slovensko a na záver tohto roka prichádza opäť, aby uviedol do života aj nový album. Zrodenie kolekcie výstižne popisuje rabín Baruch Myers, iniciátor projektu a zároveň jeden z interpretov: "Piesne zohrávajú v chasidskom živote významnú rolu. Nikdy som sa nevzdal nádeje, že aspoň niečo z ich autentického ducha by sa dalo predniesť ľudom, ktorí by sa skôr ocitli v koncertnej miestnosti než v chasidskom zhromaždení."

Koncert spojený s uvedením CD Chassidic Songs sa uskutoční v nedeľu 12. decembra 2010 o 18.00 v design factory v Bratislave. Vstupenký sú k dispozícií v sieti Eventim za 7 € a 15 € (+ album).

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol organizačný tím festivalu Konvergencie.