Košická kapela Power of Flower zažíva v súčasnosti jedno z najkreatívnejších období vo svojej histórii. Základným pilierom pohody v aktuálnej zostave je najmä príchod nových členov - gitaristu Mateja Guspana, saxofonistky Ivany Slezákovej a klaviristu Dana Harabína.

Formácia združená okolo frontmena Laca Hegyiho je známa najmä svojim experimentovaním so zvukovými variáciami. "Klávesy sú využiteľné v rôznych polohách. Vďaka tomu sme schopní zabrať širšie spektrum zvuku, čo nám iba vyhovuje. Dana sme ako učiteľa spevu mojej manželky Zuzky nezáväzne pozvali do skúšobne a som len rád, že chémia medzi nami zapracovala od prvých akordov. Verím, že nás táto spolupráca posunie ďalej a POF dosiahnu ďalší level," vysvetľoval poslednú personálnu zmenu v Power of Flower Laco Hegyi.

Klávesy v produkcii Power of Flower však nie sú novinkou, pretože ešte v minulom roku cez nich organizoval aranžmány Martin Gmuca. Ako poznamenal Laco Hegyi, s Danom Harabínom pracujú predovšetkým na nových veciach, kde si nechávajú voľnú ruku. "Základné light motívy piesní zostanú zachované, lebo nemá význam dramaticky sa vŕtať v minulosti. Okrem toho, robili sme ich najlepšie ako sme vedeli, navyše zachytávajú atmosféru doby a pocity, z ktorých vznikali. Našu energiu venujeme už len novým piesňam a pri nich má Dano voľné pole pôsobnosti."

Najbližší koncert formácie Power of Flower sa uskutoční v stredu, 24. novembra 2010, o 20.00 hod. v Zebra Music Pube v Košiciach.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó, PR manažér kapely Power of Flower.