Organizátori českého hudobného podujatia Open Air Festival, ktorého druhý ročník sa uskutoční 11. až 13. augusta 2011, dnes odštartovali predpredaj permanentiek na druhý ročník akcie a zároveň oznámili meno prvého headlinera. Na letisku v Panenskom Týnci sa predstaví britská elektronická dvojica Chemical Brothers. Okrem nich sa na Open Air Festivale ukážu aj domáce kapely Kryštof, J.A.R. a Skyline. Vstupenky na festival sa dajú kúpiť v slovenskej sieti TicketOne.sk za 30 eur.

Duo Tom Rowlands a Ed Simons sa do Česka vráti po štyroch rokoch. V lete mali "chemickí bratia" vystúpiť v Prahe, ale koncert naplánovaný na 18. augusta bol zrušený. V roku 2007 sa formácia predstavila aj na Slovensku, konkrétne v bratislavskej Sibamac Aréne Národného tenisového centra (NTC).

Vlani boli najväčšími hviezdami na Open Air Festivale formácie Kasabian, Röyksopp a Faithless. Debutujúce podujatie ocenili na ekologickej celosvetovej súťaži Greener Festival Awards. Cenu si vyslúžili za recykláciu odpadov, autobusy na stlačený zemný plyn a ohľaduplné správanie sa návštevníkov.

Chemical Brothers sa v júni tohto roka prezentovali novým štúdiovým albumom Further (2010), z ktorého pochádza aj singel Swoon. Elektronické duo sa tento rok podieľalo aj na tvorbe soundtracku k očakávanému filmu Black Swan režiséra Darrena Aronofskeho.


The Chemical Brothers - Swoon



--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Hamish Brown - Myspace.com/thechemicalbrothers