Alan Wilder, jeden z pôvodných členov Depeche Mode, si za predskokana bratislavského koncertu svojho úspešného sólového projektu Recoil sám vybral slovenskú formáciu The Autumnist. Koncert, ktorý sa uskutoční už tento piatok 3. decembra 2010 v Majestic Music Clube, je jednou z posledných zastávok svetového turné Selected Events 2010, ktorým Alan propaguje svoju výberovku z tvorby s názvom Selected.

The Autumnist je pôvodne jednočlenný projekt Vlada Ďurajku (pôvodne pod názvom Abuse), ktorý neskôr expandoval až do podoby päťčlennej koncertnej kapely. Na svojom konte má niekoľko EP a dva radové, kritikou oceňované albumy The Great Outdoors a eponymný The Autumnist (oba vyšli na Deadred / Starcastic Records), ktorý získal aj ocenenie Album roka na Radio_Head Awards 2010.

Tento rok Vlado Ďurajka vytvoril vo vlastnej réžii aj vizuály pre novú koncertnú projekciu, ktorú predstaví aj v piatok v Bratislave.


The Autumnist - March of the Leaves

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Martin Turzík z vydavateľstva Deadred Records. Viac na www.autumnist.com a www.deadred.sk.

--
Foto: Miroslav Hudák (1,2), Ivan Čaniga (3)

Súvisiaci interpreti: Recoil