Slovenská indie-rocková kapela Goodbye Lenin zverejnila svoj druhý videoklip k piesni Teenage Crush. Skladba je súčasťou nového EP s názvom Listen to Me, ktoré bolo nahrávané v štúdiu Petra Jandu z kapely Olympic. Réžie klipu sa ujal Tomáš Moravanský, ktorý sa podieľal na tvorbe klipov napríklad pre skupiny Sto múch či Longital. Video, ktoré je paródiou na lacné hororové filmy, si môžete pozrieť na Hudba.sk.

Kapela Goodbye Lenin vznikla v Púchove v lete 2007. Na konte má eponymný album z roku 2009 s jedenástimi skladbami a spomínané nové EP Listen to Me. Okrem toho odohrala skupina množstvo koncertov od klubových akcií až po veľké festivaly ako Topfest, Orange Music Summer, Pustohlav, či český Eurofest. Vystúpili po boku skupín ako Lavagance, Sunshine, The Uniques, Airfare, Adam Ďurica a mnoho iných.

Spevák Ivan Májsky bol v lete prijatý na známu britskú hudobnú školu na Brighton Institute of Modern Music, kde sa rozhodol študovať songwriting. Kapela, ktorá sa tento rok vôbec po prvýkrát umiestnila v ankete Slávik (25. miesto), by tak v budúcnosti mohla patriť medzi slovenské exportné nádeje. Svedčí o tom aj pieseň Teenage Crush, ktorá je peknou ukážkou ich súčasného zvuku.


Goodbye Lenin - Teenage Crush

Ďalšie ukážky tvorby skupiny Goodbye Lenin nájdete v jej profile na www.hudba.sk/goodbye-lenin.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Marián Zbín z kapely Goodbye Lenin. Viac na oficiálnom webe kapely http://www.gbl.sk.

Súvisiaci interpreti: Goodbye Lenin