Britská rocková skupina Coldplay pricestuje do Poľska, aby sa tam po prvý raz predstavila na festivale Heineken Open’er. Jedno z najúspešnejších britských zoskupení, ktoré ma na svojom konte hudobné Brit Awards, Grammy Awards, MTV Awards aj Q Awards, je zatiaľ prvým potvrdeným headlinerom tohto podujatia.

Heineken Open’er Festival získal tento rok na European Festival Awards hlavnú cenu a stal sa tak najlepším letným hudobným podujatím v Európe. V lete 2010 privítal najväčší poľský hudobný open-air festival kapely a interpretov ako Pearl Jam, Massive Attack, Groove Armada, Klaxons, Fatboy Slim, Kasabian, Tricky, Cypress Hill, Mando Diao či Die Antwoord. Jubilejný desiaty ročník sa uskutoční od 30. júna do 3. júla 2011 na letisku pri meste Gdyňa na pobreží Baltského mora. Informáciu zverejnila webová stránka Music-news.com.

Kapela Coldplay, ktorá na rok 2011 chystá vydanie svojho piateho štúdiového albumu, minulý týždeň predstavila svoju prvú vianočnú skladbu s názvom Christmas Lights. K piesni, ktorá zaznamenala pozitívny ohlas fanúšikov aj kritikov, vznikol nápaditý videoklip v réžii Mata Whitecrossa.


Coldplay - Christmas Lights

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Myspace.com/coldplay

Súvisiaci interpreti: Coldplay