Najstaršia slovenská drum&bassová crew presunula tohtoročné Vianoce na sobotu 18. decembra. Na poslednú Drumatique Session v roku 2011 s podtitulom "Xmas Special" pozvala exkluzívnych hostí, ktorí prinesú priaznivcom kvalitnej tanečnej hudby tie najkrajšie hudobné darčeky. Do bratislavského Nu Spirit Clubu zavíta holandský DJ a producent Lenzman a pôvabná anglická vokalistka Riya.

Lenzman rok čo rok dokazuje, že úsilie a trpezlivosť prinášajú výsledky. Jeho súčasná inšpiratívna produkcia vychádza na rešpektovaných labeloch ako Soul:r, Metalheadz či Shogun Ltd. Oxfordská senzácia Riya, ktorej vokály po prvýkrát použil vo svojich skladbách Klute, sa vďaka svojmu jedinečnému hlasu a textom objavuje na nahrávkach producentov ako S.P.Y, dBridge či Total Science.

Riya s Lenzmanom majú na svojom konte množstvo spoločných vystúpení a tak logicky prišla aj spolupráca v štúdiu. Video k ich skladbe Open Page bolo nominované v Drum&BassArena Awards 2010 medzi päť najlepších drum&bassových klipov.


Lenzman & Riya - Open Page

Ich najznámejšia skladba však nevznikala ľahko. "Nejaký čas sme na tejto skladbe s Riyou pracovali, ale stále tomu niečo chýbalo a veľmi sa nám nepozdávala. Neskôr mi poslala ukážku vokálu, ktorý by sme v nej mohli použiť. Vypočul som si ju a začal som Open Page úplne prerábať. Pokiaľ by som ten vokál, ktorý ma inšpiroval, nepočul, tá skladba by nebola taká, ako je teraz," hovorí Lenzman o ich spolupráci a dodáva: "Práca s vokalistami sa mi veľmi páči, je to niečo úplne iné, ako keď použijem nejaký sampel. Mám vtedy pocit, že vytváram skutočný track a aj samotná práca s inými ľuďmi je veľkou inšpiráciou. Vždy sa teším na to, s čím prídu a častokrát sa stane, že je to niečo úplne neočakávané."


Lenzman & Riya in the mix for Bailey on 1Xtra

Dvojicu headlinerov počas večera doplnia rezidenti z Drumatique crew – Gabanna, Galagha, Svetlux, Blupcat, Dolyx, Zajo a Remo s trúbkou.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Martin Mikloš z Drumatique crew. Viac na oficiálnej Facebook stránke www.facebook.com/drumatique.