Slovenské trio Nourish My Fame dnes (15.12.) v bratislavskom Divadle Meteorit pokrstí svoj debutový album s názvom Nauta. Album pritom vyšiel len pred niekoľkými hodinami - kapela ho o polnoci sprístupnila na svojej oficiálnej webovej stránke www.nourishmyfame.com, kde sa dá stiahnuť buď zdarma alebo môžete mladých hudobníkov podporiť prostredníctvom služby Bandcamp.

Kapelu Nourish My Fame tvoria traja študenti bratislavskej Vysokej školy múzických umení - producent Adam Dekan, speváčka Audrey Csanadi a bubeník Dušan Husár. Dekan a Csanadi sa stretli ešte v skupine Spin the Six, no rozhodli sa ísť odlišnou cestou a namiesto industriálneho rocku sa preorientovali na elektroniku, v ktorej kombinujú rôzne štýly a nálady. Na scéne pôsobia od marca 2009, viac sa o ich vzniku a začiatkoch dočítate TU.

Debut Nauta je vyváženou nahrávkou, ktorá ponúka zasnené trip-hopové melódie (Figurative She, What Do I Have to Loose, Household Baby), chytľavé tanečné kúsky (Love Apple, RBC, Good (Synthpop) Girl), aj experimentálnejšie skladby (From Stem to Stem, Roots). Rôznorodý album "drží pohromade" vokál Audrey Csanadi (okrem inštrumentálnej skladby Ghost) a pôsobivá produkcia Adama Dekana, ktorá prostredníctvom samplovania vnáša takmer do každej skladby elementy živej hudby. Ukážkovým príkladom je Love Apple, ktorá znie akoby ju nahral jazzový big band, v pomalších kúskoch zase atmosféru dotvárajú sláčiky. V samotných elektronických podkladoch možno počuť inšpiráciu industrialom, glitchom, dubom a tanečnou elektronikou.

Nourish My Fame minulý týždeň zverejnili svoj prvý videoklip k skladbe Figurative She. Už ten svedčí o tom, že sa zrodila kapela s ambíciami prekročiť hranice Slovenska. A album Nauta to potvrdzuje.


Nourish My Fame - Figurative She

V Divadle Meteorit dnes vystúpi aj experimentálna dvojica Pjoni & Ink Midget a dídžeji Hedgehog & Eddie. Krstnými rodičmi budú Biba z Rádia_FM a Vlado Ďurajka (The Autumnist). Vstupenky na krst albumu Nauta stoja 6 eur a dajú sa zakúpiť priamo v Divadle Meteorit.

--
Text: Patrik Marflák
Foto: Myspace.com/nourishmyfame, Nourishmyfame.com

Súvisiaci interpreti: Nourish My Fame