Hudobná ponuka letného festivalu Bažant Pohoda 2011 bude opäť rôznorodá. Po interpretoch zo scény world music, punku či electra sú ďalšími potvrdenými účinkujúcimi popová speváčka Florrie a jazzom ovplyvnená Ofrin. Na trenčianskom letisku vystúpi aj hip-hopová kapela Prago Union, punkovo hip-hopový Molotov z Mexika, dancehallové kráľovné Balkánu Las Balkanieras a české duo Dva.

"O kapelu Molotov sme sa snažili už dávno a sme radi, že na Bažant Pohode vystúpia na budúci rok," hovorí riaditeľ festivalu Michal Kaščák o skupine, ktorá sa doma v Mexiku i v celej Latinskej Amerike za 15 rokov svojej existencie stala kultovou záležitosťou a často je označovaná aj za latinskoamerickú odpoveď na Rage Against The Machine.

Molotov miešajú punk s alternatívnym rockom, rapový prejav s viac či menej normálnym spevom, angažované texty s vtipom, španielčinu s angličtinou. A to všetko s neuveriteľným drajvom a energiou.


Molotov - Yofo

Energiu cítiť aj z tvorby pražského hip-hopového dua Prago Union, ktoré je vďaka výborným textom a netradičným hudobným nápadom označované za to najlepšie na českej scéne tohto žánru. Lídrom Prago Union je raper Kato, ktorý kedysi účinkoval v komerčne úspešnom projekte Chaozz. Druhý, aktuálny album s názvom Dezorient Express je podľa médií hip-hopovým albumom tohto roka na česko-slovenskej scéne.


Prago Union - Myšlenkovej pochod

Z Čiech pricestuje do Trenčína aj experimentálna dvojica Dva. Po folklóre neexistujúcich národov nazvali svoj "nový štýl" pop z neexistujúcich rádií. Spievajú v jazyku, ktorý si sami vymysleli, a aj na Slovensku si už vďaka svojim vystúpeniam vyslúžili povesť skvelej živej šou oscilujúcou medzi koncertom a kabaretom.


Dva - Numie

Veľkú zábavu môžu návštevníci Bažant Pohody očakávať aj od zoskupenia Las Balkanieras. Tri dámy pôvodom z Chorvátska, Bosny a Ruska dokážu nielen variť, prať a upratovať, ale aj tancovať, spievať a skladať hity. Svoju hudbu nazývajú ako balkan power pop, no ovplyvnené sú aj dancehallom, folkom a elektronikou, pričom nezabúdajú ani na hudobné bohatstvo svojich krajín.

Medzi účinkujúcimi pribudli aj projekty dvoch šarmantných dám – Angličanky Florrie Arnold a Ofri Brin z Izraela.
Florrie je britskou tlačou označovaná za pop hviezdu budúcnosti. Píše si hudbu aj texty, hrá na bubnoch aj na gitare, spieva a ešte aj dobre vyzerá. Rodáčka z Bristolu už v devätnástich pracovala pre produkčný dom Xenomania, ako bubeníčka sa podieľala na nahrávkach Pet Shop Boys či Kylie Minogue. V súčasnosti spolupracuje s producentom Fredom Falkeom, a aj keď svoje skladby ponúka zadarmo na svojom webe, záujem o ne prejavil aj známy francúzsky label Kitsuné.


Florrie - Give Me Your Love

Ofri Brin vystupujúca s projektom Ofrin zase balansuje na pomedzí jazzu, soulu a avantgardného popu. Ofrin mieša nostalgiu so súčasnosťou, nehu s vášňou a jej koncerty spájajú zasnenú atmosféru s divokým temperamentom.


Ofrin - How Come live

Redakciu Hudba.sk informoval Mário Gešvantner z Agentúry Pohoda. Aktuálne informácie z príprav festivalu nájdete na www.pohodafestival.sk.

--
Foto: Myspace.com/ofrin (1), Florrie.com (2)

Súvisiaci interpreti: Molotov, Ofrin