Jeden z najúspešnejších účastníkov tretieho vydania Slovensko hľadá SuperStar, Robo Šimko, zostal aj po súťaži verný svojmu rockovému štýlu a kapele MassRiot. Vlani vydali debutový album Kocky sú hodené (2009) a odvtedy pravidelne koncertujú, pričom párkrát si zahrali aj v zahraničí. Na rok 2011 chystajú novú platňu.

"Tento rok sa niesol v pár etapách. Zimný začiatok roka sa rozbiehal pomaly, no neskôr sme mali dosť akcií i vystúpení v TV. V lete sme odohrali cez 30 koncertov a zaklincovali sme to v októbri vydareným vystúpením v londýnskom klube na Kings Cross, kde hralo už veľa známych interpretov od Reamon cez Kate Nash, až po Katy Pery. Po Londýne sme sa dočkali 2 týždňov voľna a odvtedy hráme až do odbitia polnoci 31. decembra. Vtedy ale už začína Etapa A roku 2011 a dúfame, že nebude suchá a studená," hovorí Robo.

Zaujímalo nás aj to, čo ho v roku 2010 najviac potešilo alebo sklamalo. "Prišlo jedno obrovské sklamanie aj v našej MassRioťáckej rodine. Nečakane hudbu a celú našu rodinu zavesil na klinec náš vtedajší sólo gitarista Milan Ruszó, čo nás prinútilo hrať chvíľu vo štvorici. Koncom novembra sa však dala dokopy úplne nová gitarová zložka kapely. Potešili nás príchodom 19-ročný Jozef Agasvári, ktorý má neskutočný potenciál a perfektné cítenie čo sa týka západného štýlu hrania
a aj tvorby hudby, a Marek "Maroš" Osuch (27), ktorý do našej muziky a do gitarových sól priniesol takú energiu, akú ešte MassRiot nezažil," prezradil 21-ročný rocker.

Na rok 2011 chystajú MassRiot nový album, turné ale aj spontánny road trip. "Chceme vydať druhé CD, ktoré momentálne pripravujeme, nájsť naň sponzorov, k tomu neodmysliteľne patrí aj turné a tak isto hrať na malých, stredných, vačších ale i najvačších akciách doma i v zahraničí. Poprípade keď sa vyskytnú nejaké dni voľna, plánujeme s kapelou
dovolenku, na ktorú ale pôjdeme tak, že sa stretneme na skúške, napapáme sa, naštartujeme auto a ideme kam nás oči zavedú. A potom sa vrátime a budeme hrať ďalej," dodal so smiechom Robo Šimko.

Čo priniesol rok 2010 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

--
Foto: Wiki Bekeová - Massriot.sk