Bývalá speváčka skupiny ABBA Agnetha Fältskog pripustila, že by sa rada znovu pracovne stretla s ostatnými členmi legendárnej švédskej skupiny. Ako uviedla webová stránka Nme.com, Fältskog síce ešte s Bennym Anderssonom, Anni-Frid Lyngstad a svojím bývalým manželom Björnom Ulvaeusom ich hudobný návrat neprediskutovala, rada by sa však s nimi o tomto nápade porozprávala.

"Verím, že by sme mohli porozmýšľať nad tým, že by sme sa občas znovu stretli, možno v súvislosti s nejakou charitatívnou akciou," uviedla 60-ročná speváčka. "Nevyrazili by sme síce na turné, ako napríklad Roling Stones alebo iné staršie kapely, viem si nás však predstaviť, ako niečo spolu v budúcnosti spravíme. Mám proste pocit, že by to bola zábava stretnúť sa, porozprávať sa o minulosti a možno niečo spoločne zahrať," dodala.

Švédska popová kapela ABBA nikdy oficiálne neoznámila svoj rozpad. Skupina prestala nahrávať v roku 1982, štvorica sa potom začala venovať sólovým kariéram. Už v minulosti sa objavovali správy o ich comebacku, napríklad v súvislosti so švédskou premiérou filmového muzikálu Mamma Mia! (2008) s ich pesničkami. Ako však vtedy povedal Ulvaeus, na tento krok "jednoducho nie je motivácia, peniaze na to nemajú vplyv a chceli by sme, aby si nás ľudia pamätali takých, akí sme boli. Mladých, energických, plných síl a ambícií."

Tento rok však aj Ulvaeus a Andersson pripustili, že by boli ochotní zaspievať na spoločnom koncerte. "Prečo nie? Neviem však, či ešte dievčatá spievajú," vyjadril sa Andersson. "Viem len, že Frida nahrávala v štúdiu," povedal o svojej bývalej manželke a kolegyni Anni-Frid Lyngstad. Hudobník by si podľa vlastných slov vedel predstaviť skôr komornejšie vystúpenie s pozvanými hosťami a rodinou, prípadne aj malým orchestrom. "Nie je to zlý nápad," povedal na margo comebacku. S humorom sa k myšlienke návratu postavil Björn Ulvaeus. "Mohli by sme zaspievať skladbu The Way Old Folks Do (v preklade Ako to robia starí ľudia, pozn. red.)," zavtipkoval muzikant, pričom reagoval na ich pôvodnú skladbu The Way Old Friends Do (Ako to robia starí priatelia) z albumu Super Trouper (1980).

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Last.fm/music/ABBA

Súvisiaci interpreti: ABBA