Americká rocková kapela Foo Fighters dokončila nahrávanie siedmeho štúdiového albumu. Potvrdil to líder Dave Grohl v relácii moderátora Zanea Lowea v BBC Radio 1. Spevák, ktorý o pár dní oslávi 42. narodeniny, povedal, že dosiaľ nepomenovaný album je práve vo fáze masteringu. Grohl dodal, že nahrávka obsahuje 11 piesní, z ktorých ani jedna nie je uspávacia balada.

"Spravili sme to bez použitia počítačov a ten zvuk je skutočne masívny," uviedol hudobník, ktorý kedysi sedel za bicími nástrojmi v legendárnej Nirvane. Grohl ešte nevie, ktorý singel skupina z albumu vyberie ako prvý. Na očakávanej nahrávke, ktorá by mala vyjsť na jar, pracovala s producentom Butchom Vigom. Ten produkoval aj slávnu nahrávku Nevermind (1991) od Nirvany, album 21st Century Breakdown (2009) od Green Day či All Or Nothing (2008) od The Subways.

Štvorčlenná formácia Foo Fighters zo Seattlu od roku 2008 do roku 2010 spoločne nenahrávala ani nekoncertovala a jednotliví členovia sa sústredili na vlastné projekty. Bubeník Taylor Hawkins napríklad nahrával druhý album so svojou skupinou Coattail Riders. Dave Grohl pôsobil na scéne ako člen superskupiny Them Crooked Vultures, ktorú tvoria aj Josh Homme z Queens of the Stone Age a John Paul Jones z Led Zeppelin.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/foofighters

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters