Zdalo by sa, že Slovensko spí "zimným koncertným spánkom", no priaznivci power metalu si koncom januára prídu na svoje. Dve stálice tohto žánra - nemecká skupina Helloween, ktorá je momentálne na turné k albumu 7 Sinners (2010), a fínska formácia Stratovarius vystúpia v piatok 28. januára v Hlohovci a v sobotu 29. januára v Prešove. Medzinárodný lineup doplní švédska kapela Avatar.

Nový album označujú Helloween za najtvrdší a najrýchlejší v celej svojej kariére. Dvojkopákové nárezy na ňom striedajú power metalové hymny, miesto sa však našlo aj pre baladu na "skľudnenie". Koncert skupiny bude prierezom celej tvorby, okrem noviniek zaznejú aj všetky zásadné hity tak, ako to bolo pred tromi rokmi v Košiciach a Bratislave, kde sa kapela ukázala pred v rámci turné Hellish World Tour. Spolu s Gamma Ray vtedy navštívili viac než 40 krajín sveta.

Predpokladaný setlist skupiny Helloween:

1. Are You Metal?
2. Eagle Fly Free
3. March of Time
4. Where the Sinners Go
5. Steel Tormentor
6. World of Fantasy
7. You Stupid Mankind
8. Forever and One
9. MEDLEY: Halloween/ Keeper of the Seven Keys /King For A 1000 Years
10. I Want Out
11. Ride The Sky
12. Future World
13. Dr. Stein

Vstupenky na koncerty v Hlohovci a v Prešove sú v predaji v sieti Ticketportal. Organizátori upozorňujú, že lístky na státie v prešovskej Tatran Handball Aréne sú takmer vypredané a na sedenie ostáva posledných 300 miest. Podobná situácia je aj v Hlohovci, kde bude vynovená športová hala dejiskom vôbec prvého koncertu veľkých zahraničných kapiel.

--
Foto: Myspace.com/helloween

Redakciu Hudba.sk informoval Ján Poliak z usporiadateľskej agentúry EPG.

Súvisiaci interpreti: Helloween, Stratovarius