Americká rocková skupina Linkin Park, ktorá tento rok oslavuje 15 rokov pôsobenia na scéne, vystúpi na rakúskom festivale Nova Rock vzdialenom iba 40 kilometrov od Bratislavy. Organizátori siedmeho ročníka jedného z najväčších európskych festivalov potvrdili aj účasť ďalších 12 interpretov.

Festival Nova Rock sa bude konať 11. až 13. júna 2011, znovu v prírodnom areáli Pannonia Fields II blízko dedinky Nickelsdorf. Linkin Park na čele so spevákom Chesterom Benningtonom už na tomto podujatí hrali a to v roku 2007.

Tentoraz predstavia ostatný štúdiový album A Thousand Suns (2010), ale i skladby z prvých troch štúdioviek. Ich fanúšikovia by sa tak mali dočkať hitov One Step Closer, Crawling, In The End, Numb, Faint, What I've Done alebo New Divide.

Ďalšími potvrdenými interpretmi na Nova Rock 2011 sú Alter Bridge so spevákom Mylesom Kennedym, Social Distortion, Boysetsfire, The Sounds, Bring Me The Horizon, Hammerfall, Times Of Grace, Kingdom Of Sorrow, Katzenjammer, Alesana, Escape The Fate a Architects. Už niekoľko týždňov je známe, že na festivale tento rok vystúpi aj britská heavy-metalová legenda Iron Maiden a americká rocková formácia System of a Down, ďalej švédska kapela In Flames hrajúca melodický death metal, dánska rocková skupina Volbeat alebo írsko-kanadská punková skupina Flogging Molly.

Vstupenky na 7. ročník Nova Rocku sa dajú kúpiť aj na Slovensku, napríklad v internetovom obchode TicketOne. Klasická permanentka na tri dni stojí 136 eur, VIP permanentka 220,50 eur. Opäť by na festival mala chodiť z Bratislavy kyvadlová doprava.


Linkin Park - A Thousand Suns: World Tour 2011 preview


Linkin Park - The Catalyst (z albumu A Thousand Suns, 2010)


Linkin Park - Faint (z albumu Meteora, 2003)

--
Zdroj: SITA
Foto: Linkinpark.com

Súvisiaci interpreti: Linkin Park