Speváka americkej rockovej skupiny Mötley Crüe Vincea Neila odsúdili za jazdu pod vplyvom alkoholu na dva týždne odňatia slobody. Hudobník následne ďalšie dva týždne strávi v domácom väzení. Štyridsaťdeväťročný spevák s trestom súhlasil. Začne si ho odpykávať 15. februára, teda presne týždeň po tom, ako oslávi 50. narodeniny.

Vincea Neila zadržali koncom júna v Las Vegas v jeho vlastnej reštaurácii Vince Neil's Tres Rios. Krátko nato ho prepustili na kauciu vo výške 2000 amerických dolárov. Dôvodom bola jazda pod vplyvom alkoholu, ktorej sa dopustil na svojom Lamborghini blízko Las Vegas Strip.

Vince Neil pritom už v minulosti na jazdu pod vplyvom alkoholu doplatil a malo to dokonca tragické následky. V roku 1984 šiel spolu s bubeníkom skupiny Hanoi Rocks Nicholasom "Razzle" Dingleyom dokúpiť alkohol na párty, no Neilovo auto dostalo šmyk a havarovalo. Razzle podľahol zraneniam a Neila odsúdili za zabitie z nedbanlivosti. Pätnásť dní strávil vo väzení, dostal 5-ročnú podmienku, následne musel navštevovať psychiatra a zaplatiť 2,6 milióna amerických dolárov obetiam jeho nezodpovednej jazdy. Búrlivák Vince Neil mal aj iné problémy so zákonmi, niekoľkokrát bol obvinený z napadnutia, naposledy vlani v septembri.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/motleycrue

Súvisiaci interpreti: Mötley Crüe