Britská rocková skupina Yes zahrá 27. novembra vo Viedni. V rakúskej metropole predstaví nový štúdiový album, ktorý by mal vyjsť ešte pred letom. Kapela ho na trh uvedie prostredníctvom talianskeho vydavateľstva Frontiers Records. Ešte pred koncertom vo Viedni hudobníci vystúpia doma vo Veľkej Británii, kde majú počas novembra naplánovaných dovedna osem vystúpení.

Skupina Yes vznikla už v roku 1968 a na scéne teda pôsobí s krátkou prestávkou úctyhodných 43 rokov. Na svojom konte majú 17 štúdiových nahrávok, zatiaľ poslednú s názvom Magnification vydali v roku 2001. Komerčne najúspešnejším obdobím kapely sú 70. roky minulého storočia. Yes vtedy vydali napríklad albumy Tales from Topographic Oceans (1973) alebo Going for the One (1977), pričom s oboma sa dostali na prvé miesto v britskom albumovom rebríčku.

Jediným pôvodným členom formácie je basgitarista Chris Squire. Až do roku 2008 bol neoddeliteľnou súčasťou Yes aj spevák Jon Anderson, no ten už v súčasnosti pôsobí ako sólový umelec podieľajúci sa na rôznych hudobných projektoch. V roku 2008 bol napríklad hosťom unikátneho albumu Namah slovenského hudobníka Petra Machajdíka. V auguste 2009 sa Anderson sólovo predstavil na prvom ročníku podujatia Tribute to Freedom - Pocta slobode na Devíne. V tom istom roku na jeseň na Slovensku vystúpila aj kapela Yes. Andersona v nej na pozícii speváka nahradil Benoît David.

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Myspace.com/yesworld

Súvisiaci interpreti: Yes