Slovenská skupina Bruno Benetton Free Band (BBFB) pokrstí v stredu 26. januára v bratislavskom Nu Spirit Clube debutový štúdiový album The Phenomenons of Pop (2010). Krstnými rodičmi budú DJka a moderátorka Rádia_FM Biba a jej manžel Kamil Grebeň, ktorý je známy ako basgitarista kapely Vidiek a tiež líder a spevák kapely Hugo D'Gen.

Špeciálnym prekvapením bude hosť Juraj Podmanický z kapely Billy Barman. Kapela BBFB prichystala pre prvých 200 návštevníkov krstu špeciálny darček. Oficiálne sa akcia začne o 20:00.

Projekt BBFB vznikol v roku 2008 v Bratislave. Zakladateľom bol Mustafa, ktorý po spojení sa s Križom začal pracovať na spoločnej tvorbe po stránke aranžérskej i textovej a dodnes kapelu produkuje.

Dva roky po vzniku projektu sa jeho členom stal Tomáš Palonder, ktorý nedávno obnovil aj svoju "domovskú" formáciu Love 4 Money. Skupina má aktuálne sedem členov. Okrem speváka Palondera a gitaristu Mustafu sú to spomenutý Križo (piano, vokály), ďalej Michal Uličný (bicie nástroje), Michal Danielis (klávesy a moduly), Juraj Varga (basgitara, vokály) a Marek Hradský (sólová gitara).

Album The Phenomenons of Pop vyšiel 10. novembra. Prvým singlom je pieseň You Are My Mate, ktorá sa dostala aj na slovenskú kompiláciu Music City Vol. 1. Vypočuť si ho môžete aj v profile kapely. Hudobníci už niekoľko mesiacov pracujú na nasledovníkovi prvého albumu. Vydať by ho chceli ešte v tomto roku.

Viac sa o kapele Bruno Benetton Free Band dozviete v rozhovore. Album The Phenomenons of Pop si môžete stiahnuť v sekcii MP3 Albumy, recenziu nahrávky nájdete TU.

--
Zdroj: SITA
Foto: Martin Deko - Myspace.com/brunobenettonfreeband

Súvisiaci interpreti: Bruno Benetton Free Band