Prešovská kapela Raindown vyrazí budúci týždeň na turné a zakončí ho 8. apríla koncertom v Bratislave. V rámci svojej klubovej Mini Tour 2011, ktorá sa začne v piatok 4. marca v košickom Zebra Music Pube, sa členovia formácie predstavia v šiestich slovenských mestách.

Koncertnú sériu v unplugged verzii skupina pripravila ako súčasť promo akcií k svojmu tretiemu štúdiovému albumu Inkognito. Ten vyšiel v septembri minulého roka. "Viaceré zimné akcie sme odohrali ako unpluggedy a keďže vyzneli zaujímavo, rozhodli sme sa v tom pokračovať aj na turné. Vždy máme pripravené skladby v dvoch verziách, čo nám dovoľuje slobodne sa rozhodnúť, akú formu koncertu zvolíme. Ľuďom, ktorí poznajú náš album, ponúkneme nový rozmer našich piesní, pretože život by nemal byť iba o tom istom," uviedol gitarista a spevák skupiny Peter Debnár.

Okrem neho sa z kapely predstavia aj Ján Majerčín na gitare a basgitarista Tomáš Durkáč, návštevníci sa ale môžu tešiť aj na viacerých hostí. Za klávesmi bude Dano Špiner, Miro Szirmai predvedie svoju hru na perkusie, v Starej Ľubovni sa predstaví aj frontman miestnej kapely Lublau Millas Groove a pred prešovským publikom vystúpi aj spevák Matello. Odznejú hlavne skladby zo súčasného albumu, no nebudú chýbať ani veci z nahrávok Lonely (2005) a Svet na míle (2008). Začiatok všetkých koncertov je naplánovaný na 20:30.

Na albume Inkognito je jedenásť skladieb, pod ktoré sa textársky podpísali Jozef Husovský, Miroslava Roguľová a Peter Debnár. Medzi hosťami nájdu fanúšikovia pianistov Martina Husovského s Jánom Pastirčákom, huslistu Michala Brandýsa a producentskú taktovku prevzal Vlado "Randy“ Gnepa. "Nápady prichádzali veľmi prirodzenou cestou. Celková pohoda vychádzala z toho, že sa nám podarilo stabilizovať kapelu, do ktorej plynulo zapadli aj hostia na albume. Stretli sme sa naozaj výborná partia. Hoci sme často konfrontovali svoje názory, našli sme spoločnú motiváciu v hudbe a to bolo pre nás prioritné," spomína Debnár na atmosféru pri vzniku albumu, ktorého krstným otcom je Martin Husovský zo skupiny Komajota.

Termíny a miesta koncertov Raindown Mini Tour 2011:
4. marca - Košice – Zebra Music Pub
5. marca - Stará Ľubovňa – Seko Bar, hosť: Millas Groove
12. marca - Bardejov – Jazz Rock Café
25. marca - Prešov – Tiffany Café, hosť: Matello
26. marca - Michalovce – Caffe Barrique
8. apríla - Bratislava – Tulip House

--
Zdroj: SITA
Foto: Imrich Makó - PR manažér kapely Raindown