Zdravotný stav americkej speváčky Etty James skontroluje nezávislý lekár. Rozhodol o tom súd po tom, čo speváčkin syn Donto vyjadril obavy ohľadom zdravotnej starostlivosti o jeho matku zo strany jej domácej lekárky Elaine James.

Dontov právny zástupca na súde uviedol, že lekárka zaviedla speváčke infúziu, pričom túto procedúru by mali vykonávať iba v nemocnici. Donto James vyhlásil, že jeho matka by mohla byť vo "veľmi vážnom ohrození".

Elaine James, ktorá napriek rovnakému priezvisku nie je speváčkinou príbuznou, toto rozhodnutie privítala. "Môžu poslať desiatich kontrolórov a dvadsiatich lekárov, aby si odskúšali procedúry, ktoré vykonávam. Mám zoznam 23 zdravotných komplikácií, ktoré som u nej musela liečiť. Nie je jednoduchou pacientkou," uviedla Elaine James.

V januári súd rozhodol, že časť speváčkinho majetku bude spravovať jej manžel Artis Mills a použije ich na jej liečbu. Legendárna speváčka trpí leukémiou, Alzheimerovou chorobu a údajne sa už nedokáže sama ani podpísať. Mills pôvodne žiadal o prevzatie kontroly nad miliónom dolárov, avšak súd mu zveril o 40-tisíc amerických dolárov menej. Proti žiadosti od začiatku namietal syn speváčky Donto. Ten sa nebránil tomu, aby boli peniaze použité na liečbu jeho chorej mamy. Mala však na to dohliadať tretia strana, aby sa predišlo rodinným konfliktom a nezrovnalostiam.

Držiteľka štyroch Grammy, ktorú v roku 1993 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v roku 2001 do Bluesovej siene slávy, sa stiahla do úzadia v januári minulého roka, keď ju prijali do nemocnice s viacerými zdravotnými problémami vrátane infekcie krvi.

Informácie zverejnila webstránka bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/myspaceetta

Súvisiaci interpreti: Etta James