Slovenská speváčka Katarína Knechtová má z polovice hotový štúdiový album, ktorý tvorí s rakúskym hudobníkom Christianom Eignerom, známym koncertným bubeníkom kultovej skupiny Depeche Mode. Na albume pracujú v Eignerovom štúdiu neďaleko Viedne. "Pracovať s Christianom je pre mňa veľká česť a zároveň veľká škola. Neustále sa pri ňom učím niečo nové. Je to naozajstná radosť. Dokonca mi prezradil aj nejaké tie tajné finty na bicie," povedala muzikantka, ktorá sa ako bubeníčka nedávno predstavila na Radio_Head Awards s kapelou The Cubes.

Knechtová prezradila, že práca na albume je o to náročnejšia, že pesničky vznikajú súčasne v slovenskej a anglickej verzii. Album, ktorý by sa na trhu mal objaviť v jeseni, predznamenal singel To musí byť len láskou, ktorý už rotuje v slovenských rádiách. Slovenské texty pre pesničky na albume napísali Vlado Krausz a Rasťo Kopina.

Čoskoro 30-ročná speváčka, ktorá pôsobila v skupinách IMT Smile a Peha, bude od 25. marca do 13. apríla koncertovať na Slovensku s českou kapelou Chinaski. Hudobníci turné odštartujú v Trenčíne, následne vystúpia v Prievidzi, Prešove, Žiline, Košiciach a napokon v Bratislave. Knechtová, ktorá sa naposledy prezentovala kompiláciou Donekonečna (the best of 1997 - 2010), sa so skupinou Chinaski na jar ukáže aj v Česku.



Agentúru SITA informoval Rado Mešša z vydavateľstva Universal Music.

--
Zdroj: SITA
Foto: Universal

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová