Anglická rocková skupina Skunk Anansie na čele s charizmatickou speváčkou Skin sa v lete po prvý raz predstaví na Slovensku. Kapela zahrá na Dobrom festivale, ktorý sa uskutoční 2. a 3. júla na kúpalisku Delňa v Prešove. Organizátori festivalu už skôr potvrdili účasť skupín IMT Smile, Horkýže Slíže, Chiki Liki tu-a, Heľenine oči, Alkehol, Komajota, Nocadeň a speváčky Katky Knechtovej.

Skupina Skunk Anansie vznikla v roku 1994 v Londýne. Magazín Kerrang! ju o rok neskôr označil za najlepšiu novú britskú kapelu a to najmä zásluhou debutovej nahrávky Paranoid & Sunburnt (1995), z ktorej pochádzali single Selling Jesus, I Can Dream, Charity, no predovšetkým hit Weak. Úspešné boli aj ďalšie ich počiny - Stoosh (1996) a Post Orgasmic Chill (1999).

Po rozpade kapely v roku 2001 rozbehla Skin sólovú kariéru a vydala dva albumy - Fleshwounds (2003) a Fake Chemical State (2006). Okrem spomínanej Skin tvoria Skunk Anansie Cass, Ace a Mark Richardson. Práve bubeník Richardson potvrdil v novembri 2008 v rozhovore pre Drummer Magazine, že skupina sa vráti na hudobnú scénu vydaním výberového albumu. Kompilačná nahrávka s názvom Smashes and Trashes vyšla 2. novembra 2009. Vlani 13. septembra uviedla kapela na trh nový štúdiový album Wonderlustre, ktorý predznamenal singel My Ugly Boy.

Permanentky na podujatie stoja do 1. apríla 9,90 eura. Predpredaj zabezpečuje sieť Ticketportal.


Skunk Anansie - My Ugly Boy (z albumu Wonderlustre, 2010)


Skunk Anansie - Over The Love (z albumu Wonderlustre, 2010)


Skunk Anansie - You Saved Me (z albumu Wonderlustre, 2010)


Skunk Anansie - Weak (z albumu Paranoid & Sunburnt, 1995)

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Skunk Anansie